Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Απευθείας ημιτελικό ο Γιάνναρος στο Ευρωπαϊκό, επαναληπτικοί για τα υπόλοιπα πληρώματα

 

Με την μία από τις επτά ελληνικές βάρκες να καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και τις υπόλοιπες να συνεχίζουν στους επαναληπτικούς ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Ο λόγος για τον Σπύρο Γιάνναρο που τερμάτισε στην 3ηθέση του προκριματικού του σκιφ ελ βαρών και με χρόνο 7:14.39 προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Πολύ κοντά στην απευθείας πρόκρισή της στον τελικό του σκιφ έφτασε η Κατερίνα Νικολαϊδουπου τερμάτισε στην 3ηθέση με χρόνο 7:40.75 ενώ προκρίνονταν τα δυο πρώτα πληρώματα.

Ελπιδοφόρα και η παρουσία των Μαρόκου –Νικολαϊδηπου στην πρώτη τους επίσημη κούρσα ως πλήρωμα πήραν την 3ηθέση στο διπλό σκιφ ελ βαρών  με  6:24.86 κι έχασαν την πρόκριση στον ημιτελικό για μια μόλις θέση.

Ένα άλλο  νέο πλήρωμα αυτό του σκιφ γυναικών με τις Σοφία Ασουμανάκη-Αθηνά Αγγελοπούλου πήραν την 4ηθέση στο διπλό των γυναικών με 7:18.75 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό όπως και οι χρυσοί παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 23 Καλανδαρίδης-Στεργιάκαςπου πήραν την 5ηθέση στον δικό τους προκριματικό με 6:42.15.

Στην 5ηθέση που τους οδηγεί στα επαναληπτικά πήραν επίσης τόσο το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Βόντζου-Εμμανουηλίδου(7:23.53) όσο και η τετράκωπος άνευ με τις Τσαμοπούλου-Μπιτζιαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου (7:09.61).

Την Παρασκευή 3/8 θα διεξαχθούν όλοι οι επαναληπτικοί από τις 11:30 μέχρι και τις 13:48 (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3) ενώ ο ημιτελικός του σκιφ ελ βαρών που έχει προκριθεί ο Σπύρος Γιάνναρος έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο το μεσημέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων την Παρασκευή:   

11:36 Διπλό σκιφ (γ): Ασουμανάκη-Αγγελοπούλου (οι πρώτοι τέσσερις τελικό , υπόλοιποι τελικό Β)

11:42 Διπλό σκιφ (α):Καλανδαρίδης-Στεργιάκας (Τρεις πρώτοι ημιτελικό)

11:48 Σκιφ (γ): Νικολαϊδου (Δυο πρώτοι τελικό, υπόλοιποι τελικό Β)

12:06 Διπλό σκιφ ελ βαρών (γ):Βόντζου- Εμμανουηλίδου (δυο πρώτοι τελικό , υπόλοιποι τελικό Β)

12:18 Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): Μαρόκος-Νικολαϊδης (τρεις πρώτοι ημιτελικό, υπόλοιποι τελικό Γ)

12:54 τετρλακωπος άνευ (γ): Τσαμοπούλου-Μπιτζιαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου (δυο πρώτοι τελικό, υπόλοιποι τελικό Β΄)