Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με 8 πληρώματα η Ελλάδα στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι

 

Για το Βελιγράδι αναχώρησε σήμερα Τρίτη 29/5 η Εθνική ομάδα κωπηλασίας ανδρών-γυναικών προκειμένου να πάρει μέρος στον 1ο Αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας 1-3 Ιουνίου.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν 11 αθλητές (8 άνδρες-3 γυναίκες) που στελεχώνουν 8 πληρώματα πέντε εκ των οποίων μονά.

Στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς θα πάρουν μέρος 583 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 290 πληρώματα από 42 χώρες απ όλο τον πλανήτη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κωπηλατικό κέντρο Ada Ciganlija στη λίμνη Σάβα που βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου.  

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές έχουν ως εξής:

Κατερίνα Νικολαϊδου (σκιφ) , Αννέτα Κυρίδου (σκιφ), Θωμαϊς Εμμανουηλίδου (σκιφ ελ βαρών) , Σπύρος Γιάνναρος (σκιφ ελ βαρών), Νικολαϊδης Νίνος (σκιφ ελ βαρών)

Γιάννης Μαρόκος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου (δίκωπος άνευ ελ βαρών)

Χρήστος Στεργιάκας-Σπύρος Καλέτζης (διπλό σκιφ)

Χαράλαμπος Ντινενής-Αριστείδης Γραμμενιάτης (διπλό σκιφ ελ βαρών).

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Κοντομανώλης, Γιάννης Χρυσόπουλος Αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ δυο φορές Ολυμπιονίκης Βασίλςη Πολύμερος ενώ συνοδεύει και ο γιατρός της ομάδας κ. Γιάννης Χριστογιάννης. 

Το πρωί της Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί οι προκριματικοί και οι επαναληπτικοί, το Σάββατο οι ημιτελικοί ενώ την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα θα κλείσει με τους μικρούς και μεγάλους τελικούς.