Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Αναχώρησε για Γαλλία η Ολυμπιακή ομάδα. Προετοιμασία 21 ημερών και μετά Παρίσι

 

Το μοναδικό ταξίδι της ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας προς το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 ξεκίνησε σήμερα Κυριακή. Τα επτά μέλη που αποτελούν τα τέσσερα ελληνικά πληρώματα είναι τα πρώτα της Ολυμπιακής ομάδας που αναχωρούν από την Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους πριν το τελικό προορισμό , την Πόλη του Φωτός.

Οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου (δίκωπος), Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής (διπλό σκιφ ελ βαρών), Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελ. Βαρών) συνοδευόμενοι από τον τεχνικό σύμβουλο Τζιάνι Ποστιλιόνε , τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Πέτρου και την φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα βρίσκονται ήδη στη λίμνη Αiguebelette σε μια εξαιρετική εγκατάσταση που το 2015 είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 580 χλμ νοτιοανατικά του Παρισιού όπου θα παραμείνουν ως τις 21  Ιουλίου όταν και θα ταξιδέψουν για τη γαλλική πρωτεύουσα για να πάρουν μέρος στην Ολυμπιακή ρεγκάτα.

Τις τρείς αυτές εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας των τεσσάρων ελληνικών πληρωμάτων που θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές στους Ολυμπιακούς αγώνες από την Κυριακή 27 Ιουλίου και μετά.

Θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τον μέγιστο αριθμώ πληρωμάτων (4) μετά το 2012 στο Λονδίνο.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν συνεντεύξεις όλων των πληρωμάτων καθώς και των ομοσπονδιακών προπονητών λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο για τη Γαλλία.