Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η έναρξη του Παγκοσμίου Εφήβων στο Παρίσι λόγω κακοκαιρίας

 

Αναβολή για την Πέμπτη 3 Αυγούστου πήρε η έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που ήταν να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη 2/8 στο Παρίσι με τη συμμετοχή και της Ελλάδας , λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο στη γαλλική πρωτεύουσα  με πολύ δυνατούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση.   

Στη διοργάνωση που θα αποτελέσει και test event για την Ολυμπιακή ρεγκάτα που θα γίνει το καλοκαίρι του 2024 στην ίδια εγκατάσταση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 600 αθλητές από 53 χώρες ενώ την Ελληνική ομάδα αποτελούν 17 αθλητές με 7 πληρώματα.

Ανάμεσά τους και η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βαρέζε στο διπλό Σοφία Δαλίδου που θα προσπαθήσει αυτή τη φορά με τη Γαβριέλα Λιόλιου να επαναλάβει το θρίαμβο του 2022 που είχε πετύχει με την Στέλλα Νάτσιουλα . Όπως και τα δύο μέλη του τετραπλού που πέρυσι κατέλαβε το χάλκινο οι Νίκος Χωλόπουλος και ο Δημήτρης Παπάζογλου που θα διεκδικήσουν με διάκριση αγωνιζόμενοι στο διπλό φέτος.         

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στο Βαρέζε η Ελλάδα είχε κατακτήσει την 1η θέση στον κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης κερδίζοντας 3 χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι αγώνες την Πέμπτη θα ξεκινήσουν στις 09:30 ώρα Ελλάδας και λάβουν μέρος όλα τα πληρώματα μας στα προκριματικά.

Αναλυτικά η σύνθεση της Ελληνικής ομάδας:  

Σκιφ Εφήβων: Παναγιώτης Μακρυγιάννης

Διπλό σκιφ Εφήβων: Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου

Δίκωπος Εφήβων: Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας

Τετραπλό σκιφ Εφήβων: Σπύρος Κυριζόπουλος-Γιώργος Χαρίσιος-Αριστείδης Καλαντίδης-Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Δίκωπος Νεανίδων: Χριστίνα Παπαιωάννου-Δήμητρα Παπαιωάννου

Διπλό σκιφ Νεανίδων: Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου

Τετραπλό σκιφ Νεανίδων: Νεφέλη Ντάρα-Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Σωτηρία Άνγκου.

Την αποστολή συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε , ο ομοσπονδιακός Γιώργος Φώτου και οι συνεργάτες του Τζον Φόλκερ, Ρενάτο Γκαέτα.

Επίσης ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός είναι το μέλος του ΔΣ της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, έφορος Δημοσίων σχέσεων και Εγκαταστάσεων  Αντώνης Αργυρίου.   

H εγκατάσταση Stade Nautique de Vaires-sur-Marne όπως ονομάζεται ανακαινίσθηκε πλήρως το 2019 και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά περίχωρα του Παρισιού κι απέχει 35 χλμ από τον Πύργο του Άιφελ.