Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στο Ρατσίτσε η Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών

 

Αναχώρησε σήμερα (13/9) για το Ρατσίτσε της Τσεχίας προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών (από 18-125 Σεπτεμβρίου) η Εθνική ομάδα Κωπηλασίας που στελεχώνουν 9 αθλητές και έξι πληρώματα.

Στον τελευταίο μεγάλο αγώνα της χρονιάς θα αγωνιστούν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης φέτος στο Μόναχο Στέφανος Ντούσκος που θα πάρει μέρος στο σκιφ το βαρύ, ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες επίσης στο Μόναχο και στο σκιφ ελ βαρών Αντώνης Παπακωνσταντίνου, η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα στο Μόναχο Ζωή Φίτσιου όπως και οι Μιλένα Κοντού (χρυσή στο Ευρωπαϊκό Κ23) με την Ευαγγελία Αναστασιάδου (Χρυσή στο Παγκόσμιο Κ23, ασημένια στο Ευρωπαϊκό γυναικών, ασημένια στο Ευρωπαϊκό Κ23).

Ακόμα οι 5οι πρωταθλητές Ευρώπης στο διπλό των ανδρών Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών δυο κορίτσια που αποτελούν νέο πλήρωμα αλλά έχουν πολλές ατομικές επιτυχίες η Ευαγγελία Φράγκου(χρυσή στο Παγκόσμιο Κ23, χρυσή στο Ευρωπαϊκό Κ23) και η Στέλλα Νάτσιουλα (χρυσή στο Παγκόσμιο Εφήβων, χρυσή στο Ευρωπαϊκό Κ23)   

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές

Σκιφ (α): Στέφανος Ντούσκος

Σκιφ ελ βαρών (α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Σκιφ ελ βαρών (γ): Ζωή Φίτσιου

Διπλό σκιφ ελ βαρών (γ): Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Διπλό σκιφ (α):Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος

Διπλό σκιφ (γ): Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε οι Ομοσπονδιακοί Δ. Πέτρου, Γ. Τσαλούχος Ν.Ματσιούλις η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα και  ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ.Γιάννης Χριστογιάννης. Αρχηγός της αποστολής ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας .