Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με πέντε πληρώματα η Ελλάδα στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι. Επίσημη πρεμιέρα για τον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

 

Με πέντε πληρώματα και 9 συνολικά αθλητές κι αθλήτριες ταξίδεψε σήμερα (Τετάρτη) στο Βελιγράδι κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας Ανδρών-Γυναικών προκειμένου να πάρει μέρος στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χρονιάς.

Ανάμεσά στους αθλητές μας και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος που ουσιαστικά θα κάνει την πρώτη του επίσημη διεθνή εμφάνιση για το 2022 μετά τη θριαμβευτική πορεία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2021.

Ο Στέφανος Ντούσκος όπως και οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγωνιστεί τον περασμένο Απρίλιο στη διεθνή ρεγκάτα του Πιεντιλούκο στην Ιταλία σε μια διοργάνωση προετοιμασίας ενόψει τον επίσημων αγώνων που περιλαμβάνει το φετινό διεθνές καλεντάρι.

Το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από 27-29 Μαΐου και θα αποτελέσει και test event για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 που θα γίνει στις ίδιες εγκαταστάσεις. Συνολικά θα πάρουν μέρος 435 αθλητές κι αθλήτριες από 31 χώρες που συνθέτουν 225 πληρώματα.    

Πιο αναλυτικά τα 5 ελληνικά πληρώματα :

Διπλό σκιφ ελ βαρών (γ): Ευαγγελία Αναστασιάδου- Ελένη Δήμητρα Κοντού

Διπλό σκιφ (γ): Ζωή Φίτσιου-Ευαγγελία Φράγκου

Σκιφ (α): Στέφανος Ντούσκος

Διπλό σκιφ (α): Πέτρος Γκαϊδατζής-Γιάννης Καλανδαρίδης

Διπλό σκιφ (α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Θανάσης Παλαιοπάνος

Την ελληνική αποστολή συνοδεύουν ο τενικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε , οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Φώτου ,Δημήτρης Πέτρου και ο γιατρός της ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης.