Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με ρεκόρ συμμετοχών και πάνω από 500 αθλητές ξεκινάει αύριο Τετάρτη στη Καστοριά το 87ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας

 

Με αριθμό ρεκόρ σε συμμετέχοντες αθλητές που θα ξεπεράσουν τους 500 , για την  ακρίβεια 515 (πέρυσι ήταν 458) , από 28 σωματεία όλης της χώρας ξεκινάει το πρωί της Τετάρτης στη πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς το 87ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που και φέτος , όπως και το 2020 θα γίνει συγκεντρωτικά σε μια φάση λόγω των μέτρων υγιεινής και την διευκόλυνση στη μετακίνηση των σωματείων και των αθλητών.

Μάλιστα για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που το πρωτάθλημα τους θα γίνει εκτός του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά.

Ήδη όλος ο μηχανισμός της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, σύσσωμο το ΔΣ και το υπαλληλικό προσωπικό έχουν μετακομίσει από την αρχή της εβδομάδας στην πανέμορφη Καστοριά και μαζί με τον Αλυτάρχη των αγώνων μέλος του ΔΣ και Καστοριανό Κώστα Παπαγιάννη φροντίζουν ώστε να διοργανωθεί ένα άριστο πρωτάθλημα αντάξιο του υψηλού επιπέδου των Ελλήνων αθλητών της Κωπηλασίας.

Σημαντικοί αρωγοί εκτός από τα τοπικά σωματεία του Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς και τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου και οι τοπικές αρχές η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ο Δήμος Καστοριάς που εργάζονται στο πλευρό της ΕΚΟΦΝΣ προκειμένου αθλητές, προπονητές και επισκέπτες να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και το πρωτάθλημα να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Μεγαλύτερη αποστολή ανάμεσα στα 28 σωματεία που θα αγωνιστούν αυτή του ΝΟ Ιωαννίνων με 53 αθλητές κι αθλήτριες και 33 πληρώματα  ενώ ακολουθούν ο ΝΟ Μαυροχωρίου με 44 αθλητές και 25 πληρώματα και ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 41 αθλητές και 32 πληρώματα.

Ασφαλώς απουσιάζουν οι τέσσερις αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας τα τρία κορίτσια του ΝΟΘ Αννέτα, Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμου καθώς και ο πρωταθλητής του ΝΟΙ Στέφανος Ντούσκος που βρίσκονται στην Ιαπωνία για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει της Ολυμπιακής ρεγκάτας που ξεκινάει την άλλη Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Τόκιο.

Ωστόσο θα είναι όλοι μεταλλιούχοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ρατσίτσε που υπό την καθοδήγηση του Τζιάνι Ποστιλιόνε και των συνεργατών του  έφεραν την Ελλάδα στη 4η θέση στο κόσμο στην κατηγορία με τέσσερα μετάλλια και θα δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες φιλάθλους να τους χειροκροτήσουν για τη σπουδαία τους επιτυχία.

Το πρόγραμμα του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος:

ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00 Προκριματικοί -Επαναληπτικοί Παίδων-Κορασίδων

 

ΠΕΜΠΤΗ 07:30 Ημιτελικοί-Τελικοί Παίδων-Κορασίδων

                 11:00 Προκριματικοί Ανδρών-Γυναικών , Α-Γ Ελ Βαρών

                 17:30 Προκριματικοί Εφήβων-Νεανίδων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  08:00 Επαναληπτικοί- Ημιτελικοί Εφήβων-Νεανίδων Νέων Α-Γ, Ανδρών- Γυναικών , Α-Γ Ελ Βαρών

ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 Τελικοί Εφήβων-Νεανίδων, Νέων ανδρών-γυναικών

ΚΥΡΙΑΚΗ 08:30 Τελικοί Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ Βαρών.

 

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του πρωταθλήματος ΕΔΩ

Κατεβάστε το Έντυπο του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος από ΕΔΩ

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα της Τετάρτης ΕΔΩ 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ