Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Στην 6η θέση Αναστασιάδου-Κοντού. Η μεγάλη στιγμή για Ντούσκο και Καλανδαρίδη-Παλαιοπάνο έφτασε

 

Η αποστολή τους ήταν δύσκολη από την αρχή. Ωστόσο η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Μιλένα Κοντού (ΦΩΤΟ) το πάλεψαν στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρατσίτσε στην Τσεχία και απέναντι σε πέντε πληρώματα που είχαν  παρουσία στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο είχαν μια πολύ καλή παρουσία και κατέλαβαν την 6η θέση με 7:07.53.

Καταγράφηκαν ωστόσο ως το πιο νεανικό πλήρωμα του τελικού με την Μιλένα Κοντού μάλιστα να μην έχει προλάβει να σβήσει τα κεράκια από τα 17α γενέθλια της που γιόρτασε την Παρασκευή.

Άλλωστε τα δυο κορίτσια το καλοκαίρι που μας πέρασε κατέκτησε με διαφορετικές βάρκες τέσσερα μετάλλια 2 χρυσά και 2 ασημένια κι αυτό τα λέει όλα.

Η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα πέσει αύριο Κυριακή με 6 τελικούς , δυο εκ των οποίων παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αφού σε αυτόν του διπλού σκιφ των ανδρών που θα διεξαχθεί στις 14:39 θα αγωνιστούν οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης ενώ στο τελικό του σκιφ στις 15:44 ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος.

Νωρίτερα στις 12:40 οι Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα, ένα ακόμη νεανικό πλήρωμα θα πάρουν μέρος στον Τελικό Γ΄ του διπλού των γυναικών διεκδικώντας  μια θέση από 13-18.

Οι τελικοί θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 στις 14:35