Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Έρχεται το Σαββατοκύριακο στον Άλιμο το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

 

Λίγα μόλις 24ωρα απέμειναν μέχρι την διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παράκτιας Κωπηλασίας BeachSprint που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο  5 και 6 Νοεμβρίου για πρώτη φορά στην Αττική και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου (Ακτή του Ήλιου).

Εκατό αθλητές κι αθλήτριες από 15 σωματεία όλης της χώρας θα πάρουν μέρος στο νέο αυτό αγώνισμα που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να κερδίσει ακόμη περισσότερο αφού θα αποτελέσει μέρος του αγωνιστικού προγράμματος στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Πέντε αγωνίσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος τα μονά σκιφ ανδρών και γυναικών , τα διπλά ανδρών και γυναικών και το τετραπλό μεικτό. Οι αποστάσεις είναι 500μ. στο νερό με τις βάρκες να κάνουν σλάλομ περνώντας από τις τοποθετημένες σημαδούρες. Η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός από ένας μέλος του πληρώματος γίνονται από την παραλία δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κούρσες που διεξάγονται ανά δυο σκάφη.

Το Σάββατο 5/11 στις 08:00 θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί ενώ την Κυριακή στις 09:00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και στις 11:00 οι τελικοί που θα πραγματοποιούνται ανά δέκα λεπτά.    

*To 1o Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου του 2021 στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με πολυνίκη τον ΝΟΘ που κατέκτησε πέντε μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια, 2 χάλκινα).