Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Τετραπλός θρίαμβος στο Παγκόσμιο Κάτω των 23 Τέσσερα μετάλλια από τους Έλληνες κωπηλάτες

 

Τετραπλός θρίαμβος για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23 που ολοκληρώθηκε πριν λιγες ωρες στο Ρατσιτσε της Τσεχίας.

Ούτε ενα ούτε δυο αλλά τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες στη κατηγορία που ουσιαστικά είναι αυτή που θα αναδείξει τους Ολυμπιονίκες στο Παρίσι το 2024, εκ των οποίων δυο χρυσά, ενα ασημένιο κι ενα χάλκινο ενώ δυο ακόμα πληρώματα πήραν μέρος στους μεγάλους τελικούς.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντωνης Παπακωνσταντίνου που τερμάτισε πρώτος στον τελικό του σκιφ ελ βαρών των αγοριών με χρόνο 6:57.63 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιταλό Τορε (6:59.96) και στη 3η τον Βούλγαρο Πένεφ (7:10.74).

Ο εθνικός μας υμνος ακούστηκε και προς τιμήν του διπλου σκιφ των αγοριών όπου οι Χρήστος Στεργιάκας και Θανασης Παλαιοπάνος έφτασαν πρώτοι στο τερματισμό του τελικού σημειώνοντας χρόνο 6:23.49 Στη δεύτερη θέση έμεινε η βάρκα από τη Γερμανία 6:25.62 και στη 3η αυτή από την Ελβετία 6:29.12

 

Ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών. Η Καστοριανη κωπηλάτρια τερμάτησε σε 7:55.42 πίσω από την Ιταλίδα Κρόσιο που πήρε το χρυσό με 7:49.92 και μπροστά από την Ρωσίδα Φόμινα που πήρε το χάλκινο με 7:55.51

 

Το καρέ των μεταλλίων έκλεισε το διπλό σκιφ των κοριτσιών όπου οι Αγγελικη Αραμπατζη- Ευαγγελία Φράγκου τερμάτισαν στη 3η θέση με χρόνο 7:16.51 χάνοντας για πολυ λίγο το ασημένιο από τη βάρκα της Γερμανίας (7:16.38) ενώ πολυ κοντά ήταν και το ολλανδικό πλήρωμα που πήρε το χρυσό με 7:15.61.

Στην 6η θέση του τελικού του διπλου ελαφρών βαρών τερμάτισαν οι Ελένη και Ειρήνη Βαρελοπούλου σημειώνοντας χρόνο 7:33.95 ενώ στο μικρό τελικό της τετρακωπου άνευ  οι Τζουμέζης-Μπουκουβάλας-Καπάκογλου-Λαπίκοφ πήραν τη 4η θέση και τη 10η συνολικά με χρόνο 6:11.31.

Η Ελλάδα με αυτά τα τέσσερα μετάλλια κατέκτησε την 4η θέση στο πίνακα των μεταλλίων της διοργάνωσης ανάμεσα σε 23 χώρες που ανέβηκαν έστω και μια φορά στο βάθρο και σε 55 που πήραν συνολικά μέρος στη διοργάνωση.

 

Πολλά συγχαρητήρια σε ολά τα πληρώματα για τις σπουδαίες τους εξαφανίσεις μετά από μια τόσο ιδιαίτερη χρόνια και τόσο δύσκολη προετοιμασία.