Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στα ημιτελικά του προολυμπιακού τα δυο πληρώματα. Αύριο οι τελικοί λόγω καιρού

 

Με τις προκρίσεις στα ημιτελικά και των δυο ελληνικών πληρωμάτων που αγωνίζονταν το απόγευμα στους επαναληπτικούς ολοκληρώθηκε η 1η μέρα της τελικής προολυμπιακής ρεγκάτας της Λουκέρνη

Το διπλό σκιφ ελ βαρών με τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου ήταν εξαιρετικές στο ρέπεσαζ και πήραν την 1η θέση με 7:14.72 κερδίζοντας μια θέση στην καλύτερη 12άδα της διοργάνωσης.

Λίγο νωρίτερα και το διπλό των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη-Αντώνη Παπακωνσταντίνου(φωτό) κατάφεραν να μπουν στην πρώτη τριάδα του επαναληπτικού τερματίζοντας σε 6:28.34 και να πάρουν την πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου η Αννέτα Κυρίδου πήρε τη 2η θέση στο προκριματικό του σκιφ και μαζί την απευθείας πρόκριση για τον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

Αύριο οι τελικοί λόγω καιρού

Η Διεθνής Ομοσπονδία προχώρησε στην απόφαση να διεξαχθούν την Κυριακή οι τελικοί της διοργάνωσης κι όχι τη Δευτέρα όπως ήταν αρχικά στο πρόγραμμα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται να επικρατήσουν εκεί την ημέρα

Έτσι το πρόγραμμα της Κυριακής θα ξεκινήσει με τους ημιτελικούς τη Κυριακή και θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές ο ημιτελικός των Καλανδαρίδη-Παπακωνσταντίνου θα διεξαχθεί περίπου στις 10:10 πμ και αυτός των Αναστασιάδου-Φίτσιου περίπου στις 10:30 πμ. Ο μεγάλος τελικός του σκιφ γυναικών για την Αννέτα Κυρίδου θα ξεκινήσει στις 11:40 ώρα Ελλάδας.