Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Φινάλε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 με πέντε τελικούς για τα γαλανόλευκα κουπιά

 

Με την κατάκτηση της 6ης θέση στον τελικό της δικώπου των αγοριών ολοκλήρωσαν οι Παύλος Φαΐτας-Δημήτρης Ζωγράφος την αποστολή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23 που μπαίνει στη τελική ευθεία στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές στην προτελευταία μέρα των αγώνων τερμάτισαν σε 6:50.60 και κέρδισαν πολύ σημαντικές εμπειρίες στην κορυφαία διοργάνωση στη κατηγορία τους.

Λίγο νωρίτερα τα τέσσερα από τα πέντε ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν στα ημιτελικά κατάφεραν να σφραγίσουν την παρουσία τους στους τελικούς των αγωνισμάτων τους πετυχαίνοντας έτσι ένα σπουδαίο κατόρθωμα αφού από τα επτά πληρώματα που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο του Ρατσίτσε τα 6 φτάνουν στον τελικό.

Πιο αναλυτικά

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΦΩΤΟ) πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με χρόνο 7:37.96 και θα είναι στον τελικό της Κυριακής στις 12:10 ώρα Ελλάδας.

Το ίδιο και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών που τερμάτισε σε 6:57.48 και θα είναι παρών στον αυριανό τελικό (12:25).

Οι Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου με τη 2η θέση που κέρδισαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ τερματίζοντας σε 7:08.26 εξασφάλισαν μια θέση στον τελικό που θα γίνει στις 12:40 ενώ στον ημιτελικό του αντίστοιχου αγωνίσματος στα αγόρια οι Χρήστος Στεργιάκας- Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν επίσης τη 2η θέση  με 6:16.58 σφραγίζοντας κι αυτοί την παρουσία τους στον τελικό της Κυριακής στις 12:55.  

Κοντά στο μεγάλο τελικό έφτασε και η τετράκωπος άνευ των αγοριών με τους Λεωνίδα Τζουμέζη-Ζήση Μπουκουβάλα-Στέφανο Καπάκογλου-Θεόδωρο Λαπίκοφ που τελικά κατέλαβαν την 5η θέση με 6:04.89 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό της Κυριακής στις 10:35.

Έτσι αύριο Κυριακή τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ρατσίτσε τα ελληνικά πληρώματα θα πάρουν μέρος σε πέντε μεγάλους τελικούς αφού εκτός τις τέσσερις σημερινές προκρίσεις , τις προηγούμενες μέρες είχε προκριθεί  και το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις αδελφές Βαρελοπούλου Ελένη και Ειρήνη που θα αγωνιστούν στις 13:10 το μεσημέρι , καθώς και ένα μικρό τελικό.

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής (ώρες Ελλάδας):

12:10 Σκιφ ελ βαρών (κ) Ευαγγελία Αναστασιάδου

12:25 Σκιφ ελ βαρών (α) Αντώνης Παπακωνσταντίνου

12:40 Διπλό σκιφ (κ) Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου

12:55 Διπλό σκιφ  (α) Χρήστος Στεργιάκας-Θανάσης Παλαιοπάνος

13:10 Διπλό σκιφ ελ βαρών (κ): Ελένη Βαρελοπούλου-Ειρήνη Βαρελοπούλου

Μικρός τελικός

10:35 Τετράκωπος άνευ (α) Τζουμέζης-Μπουκουβάλας-Καπάκογλου-Λαπίκοφ