Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στις Ομοσπονδίες με τα υψηλότερα ποσοστά εγκεκριμένων από τη ΓΓΑ σωματείων η ΕΚΟΦΝΣ

 

Στις Ομοσπονδίες με τα υψηλότερα ποσοστά εγγεγραμμένων και νοικοκυρεμένων σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανήκει η ΕKOΦΝΣ σύμφωνα με τη σχετική επίσημη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Πιο συγκεκριμένα το 43% της δύναμης των Σωματείων μελών, ήτοι τα 13 από τα 30, έχει ελεγχθεί οικονομικά και αγωνιστικά κι έχει πάρει την έγκριση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ την στιγμή που μόλις τρεις ομοσπονδίες από τις 29 Ολυμπιακές έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό.

Ο λόγος για τις ΕΟ Καράτε (58%), ΕΛΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (57%) και ΕΟ Ξιφασκίας (47%). Αντίθετα χαμηλότερο ποσοστό έχουν μεγάλες Ομοσπονδίες όπως οι ΕΠΟ (13%), ΕΟΚ (29%), ΕΟΠΕ (27%), ΚΟΕ (29%), ΣΕΓΑΣ (42%),ΕΙΟ (33%) κ.ά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΓΓΑ και του Υφυπουργού Αθλητισμού τα σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των εγγράφων τους προκειμένου να πάρουν την έγκριση εγγραφής πήραν παράταση κι από τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν ως τις 22 Ιανουαρίου 2021.  

Συνολικά 5.507 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο εκ των οποίων 5.145 προχώρησαν σε αίτηση. Τα 3.539 ολοκλήρωσαν την αίτηση, τα 1.606 δεν την ολοκλήρωσαν ακόμα ενώ 3.103 ολοκληρωμένες αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί και 1.055 αιτήσεις εγκρίθηκαν  εξ αρχής ή κατόπιν «θεραπείας».