Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ματαιώνεται οριστικα το Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2020

 

Την οριστική ματαίωση των Βαλκανικων αγώνων του 2020 που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Ιασιο της Ρουμανίας και αρχικά είχαν αναβληθεί αποφάσισε  η Βαλκανική Ένωση για λογους ασφαλείας και προκειμένου να προφυλαχθούν άπαντες από την πανδημία όπως ενημερωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ντοριν Αλουπεϊ.

“Η λήψη υπεύθυνων και απαραίτητων μέτρων για τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού Covid-19 είναι οι προτεραιότητες όλων των εμπλεκόμενων μερών, για την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών και όλων των άλλων συμμετεχόντων.

Για τα ζητήματα που θα εμπόδιζαν τις ομάδες να ταξιδεύουν, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από έναν αυξανόμενο αριθμό εθνικών αρχών, των υποχρεωτικών και εθελοντικών περιόδων καραντίνας ή των αρνητικών τεστ που απαιτούνται από τη χώρα υποδοχής, το Τακτικό Συνέδριο BRA 2020 αποφάσισε ομόφωνα ότι:

- Δεν είναι δυνατή η αναβολή για το Bαλκανικό Πρωτάθλημα  Κωπηλασίας 2020”.

Σε άλλες αποφάσεις της Βαλκανικής Ένωσης :

1.Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Βαλκανικού Καταστατικού, ο κος Zdravko Golaboski – Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, ορίσθηκε από το Συνέδριο Πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης για την περίοδο ενός έτους, έως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2021.

2.Ο Διορισμός του Γενικού Γραμματέα της Βαλκανικής Ένωσης, του Συντονιστή της Επιτροπής Προπονητών και του Συντονιστή της Επιτροπής Διαιτησίας παρατείνονται για ένα χρόνο έως το Τακτικό Βαλκανικό Συνέδριο 2021.

3.Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2021 θα διεξαχθεί στη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας στις 11 – 12 Σεπτεμβρίου.

4.Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2022 θα διεξαχθεί στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.  Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα αποφασισθούν στο Συνέδριο του 2021.

5.Το Συνέδριο εξουσιοδότησε τον Γενικό Γραμματέα της Βαλκανικής Ένωσης να στείλει μία επιστολή στη FISA, σύμφωνα με το Βιβλίο Κανονισμών της FISA, Άρθρο 19 για αναγνώριση της Βαλκανικής Ένωσης Κωπηλασίας ως ένα άλλο Γκρουπ των Ομοσπονδιών Μέλη αυτής.