Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με πένθος θα αγωνιστούν οι Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο U23 στη Πολωνία

 

Με μαύρα περιβραχιόνια στα μπράτσα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική τις τελευταίες ώρες θα αγωνιστούν οι 20 Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετώνπου ξεκινάει την Τετάρτη (25/7)  το απόγευμα στο Πόζναν της Πολωνίας.

Η πρωτοβουλία να τιμηθεί με τον ελάχιστο αυτό τρόπο η μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα μέσα σε λίγες ώρες ανήκει στους αθλητές της ομάδας  που με την σύμφωνη γνώμη και την προτροπή της ομοσπονδίας μεταφέρθηκε στα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μέσω του αρχηγού της αποστολής και μέλους της διοίκησης της ΕΚΟΦΝΣ Κώστα Παπαγιάννη έγινε αποδεκτή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία δράττει την ευκαιρία να συλληπηθεί θερμά και να εκφράσει τη θλίψη όλης της κωπηλατικής οικογένειας προς τους συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.  

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης με την συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών πληρωμάτων.

Πρώτος στα προκριματικά του σκιφ ελ βαρών ρίχνεται ο Νίνος Νικολαίδης που στις 15:10 θα επιχειρήσει να πάρει μια από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη σειρά του για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Στις 15:35 η δίκωπος άνευ ελ βαρών των αγοριών με τους Μαρόκο-Παπακωνσταντίνου θα αναζητήσουν την 1ηθέση στη σειρά του η μοναδική που οδηγεί στο μεγάλο τελικό αλλιώς θα αγωνιστούν στα επαναληπτικά . Θα ακολουθήσει τις 16:40 η δίκωπος άνευ των κοριτσιών . Οι Μ.Κυρίδου-Χ.Μπούρμπου θα επιδιώξουν την είσοδό τους στην πρώτη τριάδα για μια θέση στα ημιτελικά. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών στις 17:10 οι Ντούσκος-Καλέτζης ψάχνουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά με το συγκεκριμένο ελληνικό πλήρωμα να είναι το τελευταία που θα αγωνιστεί την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.