Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Διπλή ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης

 

Το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς παίρνει τη σκυτάλη από την τελική προολυμπιακή ρεγκάτα και υπόσχεται δράση στη Λουκέρνη από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Στην «Λίμνη των θεών» όπως λένε το στίβο της ελβετικής πόλης θα βρεθούν αθλητές κι αθλήτριες από 41 χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα που θα πάρει μέρος με δυο πληρώματα και ισάριθμούς αθλητές. Ο λόγος για τον Στέφανο Ντούσκο και την Μαρία Κυρίδου που θα αγωνιστούν στο σκιφ Ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Στο σκιφ των ανδρών έχουν δηλωθεί τα περισσότερα πληρώματα από όλα τα αγωνίσματα και φτάνουν συνολικά τα 30 ενώ 18 είναι συνολικά τα πληρώματα που θα τρέξουν στο σκιφ γυναικών.

Στη 3η προκριματική σειρά του σκιφ γυναικών κληρώθηκε η Μαρία Κυρίδου στις 11:55 ώρα Ελλάδας, οι τρεις πρώτες ημιτελικό οι υπόλοιπες επαναληπτικό

Στην 5η προκριματική σειρά του σκιφ ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος , οι τρεις πρώτοι συνεχίζουν για επαναληπτικούς προημιτελικούς   

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Στέφανος Ντούσκος όσο και η Μαρία Κυρίδου , μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου που έχει παραμείνει στην Ελλάδα έχουν προκριθεί στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Μαζί με τους δυο αθλητές μας βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές Τζιάνι Ποστιλιόνε και Τόλης Παλαιοπάνος ,ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας.