Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Διπλή εκπροσώπηση της Κωπηλασίας σε εκδήλωση για τη Χειραγώγηση Αγώνων

 

Ο έφορος Εθνικών ομάδων Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος και το μέλος του ΔΣ της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Ρότζερ Γκαττ  εκπροσώπησαν την κωπηλατική οικογένεια στην εκδήλωση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού με θέμα: «Ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων».

Παρουσία των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτας Μακρή και Άγγελου Συρίγου, του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, βουλευτών κ.α. Εκπρόσωποι από ΔΟΕ, FIFA, UEFA, ΕΟΕ, Ομοσπονδιών και Λιγκών, του ΣΕΟ, της ΕΣΟΑ, Συνδέσμων αθλητών, Πανεπιστημιακών και φυσικά η Επιτροπή της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. παρουσιάστηκε ο ρόλος της πλατφόρμας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των προσυνεννοημένων αγώνων, της μεγαλύτερης απειλής για τον αθλητισμό, παγκοσμίως.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε διεθνές επίπεδο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της χειραγώγησης και παράλληλα εξήραν τις δυνατότητες που δίνονται μέσω της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. να επισπευσθούν, μεταξύ άλλων, οι διαδικασίες εντοπισμού παράνομου στοιχηματισμού. Με το σύνθημα «Πολιτεία, αθλητική οικογένεια & κοινωνία, όλοι μαζί κρατάμε καθαρό το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη χειραγώγηση των αγώνων & επενδύουμε στην πρόληψη. Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό», έγινε η επίσημη παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Σε αυτό στάθηκε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση: «Η αθλητική μεταρρύθμιση που υλοποιούμε εδώ και 2,5 χρόνια φέρνει την ανανέωση και τη διαφάνεια στο αθλητικό οικοσύστημα. Δώσαμε φωνή και ρόλο σε όλη την αθλητική οικογένεια, κάνουμε πλέον ισότιμο διάλογο μαζί της και όλοι μαζί πασχίζουμε για την καθημερινή ανάπτυξη στον αθλητισμό μας» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι, διότι θεσπίσαμε έναν -επιτέλους- ενεργό μηχανισμό διαχείρισης των αναφορών για κάθε μορφής χειραγώγηση αγώνων. Και ο τρόπος, με τον οποίο συντονίζουμε όλους τους αρμόδιους φορείς αποτελεί πρωτοπορία και διεθνώς αναγνωρισμένο παράδειγμα καλής πρακτικής.

Δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη δομή, με σαφείς αρμοδιότητες, ρόλο και ξεκάθαρους στόχους. Και το κυριότερο, στον στενό πυρήνα της πλατφόρμας, γίνεται για πρώτη φορά, παραγωγική συνεργασία της Γ.Γ.Α. με θεσμικούς αρμόδιους φορείς».