Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

To "Ζήσε Αθλητικά" με την Κατερίνα Νικολαΐδου στο Αγαθονήσι

 

Στο Δημοτικό σχολείο Αγαθονησίου έγινε η επόμενη «στάση» του πρωτοποριακού προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», που επισκέπτεται τους μικρούς μαθητές των ακριτικών μας νησιών.
Οι τρεις μαθητές αδημονούσαν να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την Ολυμπιονίκη κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου. Μάλιστα, έλαβαν και μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία. Αποφάσισαν να γίνουν… για μία ημέρα δημοσιογράφοι και προετοίμασαν «ερωτήματα συνέντευξης» γύρω από τον
αθλητισμό.
- Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε τον αθλητισμό;
- Ποια οφέλη αποκομίσατε από τον αθλητισμό;
- Έχετε καταπιαστεί με κάποιο άλλο άθλημα;
- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας;
Η Κατερίνα Νικολαΐδου, σ’ αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Τόνισε την αξία του αθλητισμού, χαρακτηρίζοντας τον ως «δεύτερο σχολείο, με μαθήματα την πειθαρχία και την στοχοθεσία».
Παράλληλα, δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί πως στην αρχή της ενασχόλησής της με την κωπηλασία δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα δυνατή. Όμως, μετά από σκληρή προσπάθεια και με πολλή θέληση κατόρθωσε να όχι μόνο να διακριθεί αλλά να γράψει και την δική της ιστορία στο άθλημα.
Με τα λόγια αυτά, η Ολυμπιονίκης μας, ενέπνευσε τους μικρούς μαθητές να μην σταματούν ποτέ την προσπάθεια για τη κατάκτηση των ονείρων τους!

Στο τέλος της «συνέντευξης» τα παιδιά της ευχήθηκαν «κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο».

Στο Δημοτικό σχολείο Αγαθονησίου θα αποσταλεί, εντός των επόμενων ημερών, αθλητικός εξοπλισμός για τους μαθητές από τον αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά»Αστέρα Τρίπολης.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους ως πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει να φέρει την
κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.
Οι δράσεις του δεν περιορίζονται μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες δράσεις:
-το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα
Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
-τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
-τα διαδικτυακά βιντεομηνύματα κατά το πρώτο λοκντάουν για
-την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
-την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
-χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
-διατροφικές συμβουλές
-οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php), αλλά και διαμέσω του καναλιού
(https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ).