Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με 14 αθλητές και 7 πληρώματα η Εθνική στο Παγκόσμιο Κ23 στο Ρατσίτσε

 

Αναχωρεί το πρωί της Κυριακής για το Ρατσίτσε της Τσεχίας η Εθνική ομάδα κωπηλασίας προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Κάτω των 23 που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 11 Ιουλίου με την συμμετοχή συνολικά 800 αθλητών από 55 χώρες.

Τα γαλανόλευκα κουπιά θα εκπροσωπήσουν συνολικά 14 αθλητές κι αθλήτριες που θα στελεχώσουν 7 πληρώματα τα οποία ολοκλήρωσαν την προετοιμασία του το τελευταίο διάστημα στο Σχοινιά  παίρνοντας μέρος σε προπονητικό κοινόβιο.

Πιο αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής ομάδας έχει ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ:

Αντώνης Παπακωνσταντίνου (σκιφ ελ βαρών), Δημήτρης Ζωγράφος-Παύλος Φαϊτας (δίκωπος άνευ) , Χρήστος Στεγιάκας-Θανάσης Παλαιοπάνος (διπλό σκιφ), Λεωνίδας Τζουμέζης-Ζήσης Μπουκουβάλας-Στέφανος Καράκογλου-Θεόδωρος Λαπίκοφ (τετράκωπος άνευ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Ευαγγελία Αναστασιάδου (σκιφ ελ βαρών), Ελένη Βαρελοπούλου-Ειρήνη Βαρελοπούλου (διπλό σκιφ ελ βαρών), Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου (διπλό σκιφ).

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα με την διεξαγωγή των πρώτων προκριματικών οι οποίοι θα συνεχιστούν και την Πέμπτη για τα 22 συνολικά αγωνίσματα του προγράμματος. Την  Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικοί και οι προημιτελικοί , το Σάββατο οι ημιτελικοί και οι μικροί τελικοί ενώ την Κυριακή οι αγώνες θα κλείσουν με τους μεγάλους τελικούς.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο έφορος Εθνικών ομάδων Βασίλης Πολύμερος , τους αθλητές θα συνοδεύσουν οι προπονητές Δημήτρης Πέτρου και Ελίζα Στράνιες και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ Γιάννης Χριστογιάννης.