Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας : "Είμαστε δίπλα σε όσους έχουν πληγεί"

Ανακοίνωση για την εισβολή του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας στην οποία αναφέρει:

"Μετά την γνωστοποίηση της Ρωσικής ομοσπονδίας για την εμπλοκή που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Ουκρανίας, η Παγκόσμια Κωπηλασία επιθυμεί να εκφράσει την βαθιά λύπη της για την συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς και την ανησυχία της για τους ανθρώπους που επλήγησαν κυρίως στην Ουκρανία αλλά επίσης και για την Ρωσία και Λευκορωσία όπου οι άνθρωποι αναπόφευκτα και ακούσια θα επηρεαστούν.

Με ιδιαίτερο βάρος παρατηρήσαμε ότι η Ολυμπιακή εκεχειρία έχει παραβιαστεί, πως ήδη μετράμε θύματα και πως έχει ξεκινήσει ο ξεριζωμός άμαχου πληθυσμού, γεγονός που επηρεάζει μεταξύ άλλων και φίλους της Κωπηλατικής Οικογένειας. Εκφράζουμε την βαθύτατη συμπαράσταση μας σε αυτούς και καλούμε την Κωπηλατική Κοινότητα να τους υποστηρίξει.

Σύμφωνα με τα αρχικά μέτρα που ελήφθησαν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, για να εξασφαλίσουμε την βοήθεια προς τους Ουκρανούς αθλητές που συμμετείχαν στο Εικονικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ΠΚ συνεχίζει να μελετά την κατάσταση και θα πάρει τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα και με την διεθνή κοινότητα και το Ολυμπιακό Κίνημα".