Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ξεκινούν στο Μπουένος Άϊρες οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας. Σημαιοφόρος η Χριστίνα Μπούρμπου

 

Η μεγάλη στιγμή στο Μπουένος Άϊρες έφτασε. Οι 3οι Ολυμπιακοί αγώνες Νεότητας ξεκινούν την Κυριακή 7/10 και για τα αγωνίσματα της Κωπηλασίας στην μακρινή Αργεντινή και μαζί τους οι προσπάθειες των τριών Ελλήνων Κωπηλατών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη μεγάλη διοργάνωση.

Ο λόγος για τον Στέφανο Καπάκογλου που θα αγωνιστεί στο σκιφ και τις Χριστίνα Μπουρμπου-Μαρία Κυρίδου  (και οι τρεις αθλητες του ΝΟΘ) που θα πάρουν μέρος στην δίκωπο άνευ στα δυο από τα τέσσερα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κωπηλασίας στη διοργάνωση που αφορά σε αθλητές κι αθλήτριες 17-18 ετών.

Συνολικά 96 αθλητές κι αθλήτριες από 50 χώρες του πλανήτη βρίσκονται στην Αργεντινή και να αγωνιστούν στα τέσσερα αγωνίσματα της Ολυμπιακής ρεγκάτας που θα διεξαχθούν στο Ούρμπαν Παρκ το οποίο βρίσκεται στο Ριο ντε λα Πλάτα του Πουέρτο Μαδέρο στο κέντρο του Μπουένος Άϊρες . Ο στίβος διαπερνά την διάσημη γέφυρα της Γυναίκας που είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τον γνωστό μας αρχιτέκτονα Σιαντιάγο Καλατράβα και μοιάζει με ένα ζευγάρι που χορεύει τανγκό τον εθνικό χορό της Αργεντινής.

Ξεκίνημα με ατομική χρονομέτρηση 

Το σύστημα των αγώνων θα είναι διαφορετικό από τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της FISA. Αρχικά όλα τα πληρώματα θα κάνουν μια ατομική χρονομέτρηση σε απόσταση περίπου 900μ. και ανάλογα με τους χρόνους τους θα καταταγούν να τρέξουν σε προκριματικές σειρές για τέσσερα σκάφη απόστασης 500μ. και θα ακολουθήσουν οι επαναληπτικοί οι ημιτελικοί και οι τελικοί. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου ενώ υπάρχει και η 11ητου μήνα στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να διεξαχθούν αγώνες κάποια από τις προηγούμενες που είναι προγραμματισμένες.

Σημαιοφόρος στη τελετή έναρξης των Αγώνων η Χριστίνα Μπούρμπου

Η Ελληνική Κωπηλασία θα έχει την τιμητική της και στην αποψινή (μεσάνυχτα) Τελετή Έναρξης αφού σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας και η αθλήτρια που θα ανοίξει την παρέλαση θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια  Χριστίνα Μπούρμπου. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα γίνει σε ανοιχτό δημόσιο χώρο και, συγκεκριμένα, στην κεντρική Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, μπροστά στο σύμβολο της πόλης, τον Οβελίσκο.  Θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι των χωρών, με την Ελλάδα πρώτη, όπως πάντα και τη Χριστίνα Μπούρμπου να μεταφέρει την ελληνική σημαία.

Η Ελλάδα συμμετέχει στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας με 33 αθλητές κι αθλήτριες σε 12 αθλήματα ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς