Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πρεμιέρα με 59 κούρσες στο 83ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σχινιά

 

Στο γνώριμο και πάντα φιλόξενο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά ξεκινάει την Πέμπτη 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 23/4 η Α΄ Φάση του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελαφρών βαρών , Α-Γ κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων.

Συνολικά 446 αθλητές κι αθλήτριες που συγκροτούν 317 πληρώματα από σωματεία όλης της Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση το νέου Ολυμπιακού κύκλου που ανοίγει μετά το Ρίο και την παρουσία τριών ελληνικών πληρωμάτων και δέκα αθλητών-αθλητριών που στέφθηκαν όλοι Ολυμπιονίκες καταφέροντας να μπουν στα 8 κορυφαία του πλανήτη.

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του πρωταθλήματος είναι αρκετά χορταστικό αφού περιλαμβάνει 59 προκριματικές σειρές σε όλες τις κατηγορίες. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 08:00 και η τελευταία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι. Την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι επαναληπτικοί και οι ημιτελικοί ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι Τελικοί μικροί και μεγάλοι στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και κάτω των 23 ενώ την Κυριακή η αυλαία της 1ης φάσης θα πέσει με τους αντίστοιχους τελικούς των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ ελαφρών βαρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 83ου πανελληνίου πρωταθλήματος μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ ενώ καθημερινά θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.