Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Τρείς προκρίσεις στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Εφήβων για τα ελληνικά κουπιά

 

Τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά πανηγύρισαν τα ελληνικά πληρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Eφήβων Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας.

Πιο αναλυτικά  

Απευθείας στον ημιτελικό της δικώπου νεανίδων προκρίθηκαν οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου(ΦΩΤΟ) . Τα δυο κορίτσια κατέλαβαν την 1ηθέση στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκαν με χρόνο 7:36.63 μένοντας στην πρωτοπορία της κούρσας από το ξεκίνημα και απέφυγαν τον επαναληπτικό.

Πρώτη θέση και πρόκριση στα ημιτελικά και για το διπλό σκιφ των νεανίδων .Οι Ισμίνη Νίνη και Ελένη Αγιώτη μπήκαν από το ξεκίνημα επικεφαλής στην προκριματική σειρά που αγωνίζονταν και τερμάτισαν πρώτες με 7:27.90  κερδίζοντας άνετα την κούρσα.

Στον ημιτελικό απευθείας πέρασε και το τετραπλό σκιφ των εφήβων . Οι Νάστος Σωτήρης-Καράκογλου Στέφανος-Καταφυγιωτης Αρης-Στασινός Δημήτρης πήραν τη 2ηθέση με χρόνο 6:14.17 και πέρασαν στα 12 κορυφαία πληρώματα της κατηγορίας τους.

Για τρία δευτερόλεπτα  έχασε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά η τετράκωπος άνευ των εφήβων. Οι Νάστος-Καπάκογλου-Μπαρούτας-Στασινός τερμάτισαν 3οιμε 6:20.18 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό της Παρασκευής .

Στα προημιτελικά συνεχίζει στο σκιφ η Ερμιόνη Λαμπριανίδη που πήρε την πρωτη θέση στη στην επαναληπτική σειρά που συμμετείχε με 8:20.28 και θα εχεί ακόμη μια ευκαιρία να συνεχίζει για πιο ψηλά.