Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Τιμητικές θέσεις για τα ελληνικά κουπιά στους κορυφαίους της χρονιάς

 

Την ιδιαίτερα τιμητική 5η θέση στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας (σε όλα τα αθλήματα) για το 2019 κατέλαβε το πλήρωμα της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου των εφήβων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αποτελούσαν οι Γ.Πεταλωτίδης-Λ.Παλαιοπάνος-Δ.Ζωγράφος-Θ.Λαπίκοφ ((Φωτό) στην ετήσια ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν την επίσημη τελετή των απονομών που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 9/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Στην ίδια κατηγορία την 6η θέση κατέλαβε το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελ βαρών Νέων Γυναικών με τις Σ.Θεοχάρη-Α.Αραμπατζή-Ε.Βαρελοπούλου-Χ.Καλίτσα που ήταν ασημένιες στο Ευρωπαϊκό Κ23 στα Γιάννενα.

Υποψήφιες για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας για το 2019 είναι οι: Εθνική Ομάδα ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ, ΠΑΟΚ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Στην κατηγορία της κορυφαίας γυναίκας το πλήρωμα των Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου ψηφίστηκε στην 6η καλύτερη θέση εξαργυρώνοντας τα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Νέων και το Ευρωπαϊκό Κ23 ενώ οι Α.Κυρίδου-Δ.Τσαμοπούλου για την ίδια κατηγορία πάντα κατέλαβαν τη 10η θέση. 

Υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας του 2019 είναι οι: ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα (Σκοποβολή), ΣΑΚΚΑΡΗ Μαρία (Τένις), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα (Στίβος).

Τέλος στην κατηγορία για την ανάδειξη του κορυφαίου άνδρα της χρονιάς το πλήρωμα των Π.Γκαϊδατζή-Α.Παπακωνσταντίνου κατέλαβε την τιμητική 6η θέση , πάνω από τον περσινό νικητή Λευτέρη Πετρούνια που ψηφίστηκε 7ος ενώ οι Γ.Καλανδαρίδης-Θ.Παλαιοπάνος ψηφίστηκαν 10οι και ο Στέφανος Ντούσκος στην 13η. 

Υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς είναι οι:ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ Γιάννης (Μπάσκετ), ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ Κρίστιαν (Κολύμβηση), ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Στέφανος (Τένις).