Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ:Τέσσερα πληρώματα σφράγισαν εισιτήρια για τους τελικούς στο Έσσεν

 

Εξαιρετική πρεμιέρα έκαναν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Έσσεν της Γερμανίας.

Χωρίς καν να χρειαστεί να δώσουν επαναληπτικούς τα τρία από τα έξι που απαρτίζουν την ελληνική ομάδα πήραν τις πρώτες θέσεις στη σειρά τους στα προκριματικά και την απευθείας  πρόκριση στους τελικούς της Κυριακής.

Ο λόγος για το σκιφ των Νεανίδων με την Μαρία Κυρίδου , την δίκωπο των Νεανίδων με τις Ευαγγελία Φράγκου-Αριάδνη Μήτση αλλά και την Τετράκωπος άνευ με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Γιάννη Πεταλωτίδη-Δημήτρη Ζωγράφο-Θόδωρο Λαπίκοφ.

Θέση στον τελικό όμως έκλεισε και η δίκωπος των Εφήβων με τους Λεωνίδα Τζουμέζη-Γιώργο Μακρυγιάννη να βελτιώνονται πολύ κατά την παρουσία τους στον επαναληπτικό κι από την 6ηθέση που είχαν τερματίσει να παίρνουν την 2η και να διεκδικούν αύριο μια θέση στο βάθρο.

Μία ακόμα ευκαιρία για να περάσουν στα τελικά θα έχουν τα δυο διπλά σκιφ . Πιο συγκεκριμένα στους Εφήβους οι Δημήτρης Στασινός-Βασίλης Μπαρουτας πήραν την 1ηθέση στον επαναληπτικό και προκρίθηκαν στον ημιτελικό εκεί που θα βρεθεί και το αντίστοιχο των Νεανίδων με τις  Ισμήνη Νόνη-Αθηνά Δίτσιου που τερμάτισαν 2ες στον επαναληπτικό τους.

Οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής και θα ακολουθήσουν οι τελικοί για να πέσει η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.