Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Δραματική πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Εφήβων για τις Φράγκου-Αναστασιάδου. Τρεις τελικοί για την Ελλάδα τη Κυριακή στο Τόκιο

 

Την πρόκριση και τρίτου ελληνικού πληρώματος σε τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Τόκιο πανηγυρίζει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Ελλάδα.

Μια πρόκριση που ήρθε με δραματικό τρόπο στον ημιτελικό του διπλού σκιφ νεανίδων  από τις  οι Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου .Το ελληνικό δίδυμο μετά από μεγάλη μάχη πήρε την 3ηθέση στον συγκλονιστικό ημιτελικό χάρις το πολύ καλό δεύτερο 1000άρι που έκανε αφού στο πρώτο μισό της κούρσας ήταν στην 4ηθέση και εκτός πρόκρισης.

Στο φινάλε άντεξε και την αντεπίθεση της Βρετανίας και για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο κέρδισε τη μεγάλη πρόκριση. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε  7.14.20 με τις Βρετανίδες να καταγράφουν χρόνο 7.15.81. Πρώτη ήταν η Κίνα με 7.09.41 και δεύτερη η Γερμανία με 7.12.26.

Έτσι την Κυριακή τελευταία μέρα των αγώνων τα ελληνικά κουπιά θα ,πάρουν μέρος  σε τρεις μεγάλους τελικούς  . Τη δίκωπο των νεανίδων(04:15 ώρα Ελλάδας ), την τετράκωπο  άνευ των εφήβων (05:00 ), και τέλος το διπλό των νεανίδων(05:55).

Την 5ηθέση κατέλαβε η ελληνική δίκωπος των εφήβων και θα αγωνιστεί στον μικρό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Τόκιο. Οι Γιάννης Πεταλωτίδης-Γιώργος Μακρυγιάννης(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) πέρασαν τα πρώτα 500μ. στην 5ηθέση κι εκεί έμειναν ως τον τερματισμό με χρόνο 6.53.80.

Με χρόνο που στον μεγάλο τελικό θα διεκδικούσε μετάλλιο το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Βασίλη Μπαρούτα-Δημήτρη Στασινό(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ)  πήρε την 1ηθέση στον Γ΄τελικό και την 13ηστη γενική του Παγκοσμίου. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές είχαν την ατυχία να φύγουν με σπασμένο κουπί από τον επαναληπτικό στα μέσα της κούρσας τους με αποτέλεσμα να μείνουν τελευταίοι και να μην μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στα ημιτελικά. Ωστόσο έδειξαν με τις άψογες τελευταίες κούρσες τους ότι ήταν μέσα στα κορυφαία πληρώματα του  αγωνίσματος τους κι ότι από καθαρή ατυχία έχασαν μια θέση στο βάθρο.