Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Μια κωπηλατική αγκαλία για τα προσφυγόπουλα από τη Συρία

 

Μια πρώτη γνωριμία με την κωπηλασία είχαν την ευκαιρία να κάνουν νεαρά προσφυγόπουλα από την Συρία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία άνοιξε την αγκαλιά του και τις εγκαταστάσεις του για 12 παιδιά από το κέντρο φιλοξενίας του Δερβενίου προκειμένου να τα ξεναγήσει και να τους γνωρίσει τα αθλήματα που καλλιεργεί.

Τα παιδιά υποδέχθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας αλλά και του Ομίλου ο Θανάσης Μητρούσης και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον Δάνο Φίτσιο ενώ η ομοσπονδιακή προπονήτρια Δήμητρα Γιαννιού ανέλαβε να τους μυήσει στα πρώτα μυστικά της κωπηλασίας με την βοήθεια του κωπηλατηρίου και του εργομέτρου.

Στο σύνολό τους τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα από τη νέα τους γνωριμία και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές με τους ανθρώπους του Κέντρου φιλοξενίας προκειμένου να βρεθεί τρόπος σε όσα από αυτά το επιθυμούν να προσέρχονται με ένα σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων και εκγύμνασης μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές του Ομίλου.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του Κέντρου φιλοξενίας το ζητούμενο σε πρώτο πλάνο για τα παιδιά αυτά είναι η κοινωνικοποίησή τους και σε δεύτερο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και γιατί όχι να διακριθούν σε κάποιο άθλημα.

Η ΕΚΟΦΝΣ ακολουθώντας και την γραμμή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η οποία διευρύνει συνεχώς τα σύνορα της προς κάθε γωνιά του πλανήτη θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον απ όπου κι αν της ζητηθεί.