Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Νικολαϊδης-Γκαϊδατζής.Πάνε επαναληπτικό Νικολαΐδου-Ασουμανάκη

 

Μια δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας θα έχουν Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμάνακη αφού στην πρώτη τους κούρσα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο δεν κατάφεραν να πάρουν την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού σκιφ.

Το δίδυμο που κατετάγη 4ο πριν από δυο χρόνια στη κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη πήρε την 6ηθέση στη σειρά του σημειώνοντας χρόνο 7:08.08. Το ελληνικό πλήρωμα αν και πέρασε 2οτα πρώτα 500μ. στη συνέχεια υποχώρησε στη 4η, έμεινε στην 5ηστα 1500 και τερμάτισε στη τελευταία θέση.

Παρόλα αυτά θα έχει την ευκαιρία στον επαναληπτικό της Τετάρτης να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει για πιο ψηλά.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών. Οι Νίνος Νικολαϊδης-Πέτρος Γκαϊδατζής(ΦΩΤΟ)πήραν την 3ηθέση στον επαναληπτικό και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του αγωνίσματος . Το ελληνικό πλήρωμα που πήγαν στη Βουλγαρία ως πρωταθλητές Ευρώπης στη κατηγορία U23ξεκίνησε τη κούρσα από την 4ηθέση όπου παρέμεινε ως τα 1500μ. ενώ στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό για να τερματίσει στην 3ηθέση με χρόνο  6:22.57. Η κούρσα των προημιτελικών έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την ίδια ημέρα εκτός του παραπάνω προημιτελικού και του διπλού σκιφ των γυναικών θα διεξαχθούν και ο επαναληπτικός του διπλού σκιφ των ανδρών με τους Ντούσκο-Στεργιάκα και η πρώτη κούρσα της δικώπου άνευ ελ βαρων με τους Μαρόκο –Παπακωνσταντίνου.