Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στο Παγκόσμιο Α-Γ του Λιντς η Ελλάδα με το βλέμμα στο Τόκιο

 

Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης για το Λιντς της Αυστρίας η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί από 25 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 11 αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν 7 πληρώματα αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θα πάρει μέρος στον δυσκολοτερο διεθνή αγώνα της χρονιάς αφού θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020. 

Μια ομάδα που είναι από τις πιο νεανικές του παγκόσμιου πρωταθλήματος αφού οι 9 από τους 11 αθλητές ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 23 ετών όπου στο αντιστοιχo πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαρασοτα των ΗΠΑ κατέλαβε την 4η θέση στο πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας δυο χρυσά , ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Βασικός στόχος των 6 από τα επτά πληρώματα είναι ένα εισιτήριο για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες ,στόχος δύσκολος αφού όπως ήδη έχει  ανακοινώσει η Διεθνής Ομοσπονδία έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών αφού έχουν δηλωθεί να τρέξουν 1200 αθλητές-τριες από 80 χώρες. 

Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής ομάδας είναι:

ΑΝΔΡΕΣ:

Σκιφ :Στεφανος Ντούσκος 

Σκιφ ελ βαρών: Λευτέρης Κονσόλας 

Διπλό σκιφ ελ βαρών :Πέτρος Γκαϊδατζης-Αντώνης Παπακωνσταντίνου 

Δίκωπος άνευ :Θανάσης Παλαιοπανος-Γιαννης Καλανδαρίδης 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Σκιφ: Κατερίνα Νικολαΐδου 

Διπλο σκιφ :Δημητρα Τσαμοπούλου-Αννέτα Κυρίδου 

Δίκωπος άνευ : Μαρια Κυρίδου -Χριστίνα Μπούρμπου.

Συμφωνα με την εγκύκλιο της FISA από τα σκιφ προκρίνονται στο Τόκιο τα 9 καλύτερα πληρώματα του Παγκόσμιου ,από τα διπλά  και τις δίκωπες τα 11 καλύτερα και από τα διπλά ελαφρά τα 7 καλύτερα.

Όσα πληρώματα δεν καταφέρουν να πάρουν πρόκριση από το φετινό  παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λιντς θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία στην προολυμπιακή ρεγκατα του  2020 όπου θα δοθούν και τα τελευταία ελάχιστα «εισιτήρια».

Αρχηγός της αποστολής της Εθνικής είναι ο δυο φορές ολυμπιονίκης και μέλος του ΔΣ της κωπηλατικής Ομοσπονδίας Βασίλης Πολυμερος  ενώ τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιανι Ποστιλιονε και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κωστας Κοντομανωλης ,Γιωργος Φωτου  και Δημήτρης Πέτρου.