Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Φλόριντα Αποστολή: Στην 6η θέση του μικρού τελικού του διπλό των γυναικών.Ο απολογισμός του Παγκοσμίου

 

Με την κατάκτηση της 6ης θέση στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ γυναικών από την Κατερίνα Νικολαΐδου και την Αννέτα Κυρίδου έπεσε για τα ελληνικά κουπιά η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2017 στην μακρινή Σαρασότα της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο σχεδιασμός για το ελληνικό δίδυμο δεν βγήκε στην κούρσα με αποτέλεσμα να μείνουν μακρυά από τον καλό τους εαυτό και μακρυά από τις πρώτες θέσεις του μικρού τελικού τερματίζοντας σε χρόνο 7:28.29 πολύ χειρότερο από εκείνο του πρώτου αγώνα που κάνανε στον προκριματικό όταν είχαν τερματίσει σε 6:58.00 αλλά και του ημιτελικού όταν έκαναν 7:17.12. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς ότι είναι ένα πολύ νέο πλήρωμα με μόλις δυο μήνες κοινής προετοιμασίας.

Ο απολογισμός για τα ελληνικά κουπιά 

Έτσι η Ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε με τέσσερα πληρώματα σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα αναχωρεί απόψε το βράδυ για την Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της ένα χάλκινο μετάλλιο από του τετραπλ΄ό σκιφ ελ βαρών και τους Λευτέρη Κόνσολα-Παναγιώτη Μαγδανή-Σπύρο Γιάνναρο-Νίνο Νικολαΐδη, δυο συμμετοχές σε μικρούς τελικούς , την 11η θέση του διπλού σκιφ ελ βαρών με τις Μαρία Πέργουλη-Θωμαΐς Εμμανουηλίδου και την 12η θέση του διπλού με τις Αννέτα Κυρίδου –Κατερίνα Νικολαΐδου και τέλος την 21η θέση του Γιώργου Κόνσολα στο σκιφ ελ βαρών .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Σάκης Αθανασιάδης (Ομοσπονδιακός προπονητής):Θα ήθελα να αναφερθώ στον τελευταίο αγώνα του διπλού σκιφ των γυναικών. Δεν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί οι κοπέλες έκαναν μια κούρσα που δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων τους και των προσδοκιών μας . Το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια που κάνανε όλη τη χρονιά και φυσικά στη συνέχεια θα κουβεντιάσουμε και θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά , τι έπαιξε ρόλο ώστε η απόδοσή τους να είναι μειωμένη.

Τώρα αν θέλουμε να κάνουμε ένα απολογισμό της χρονιάς θα λέγαμε ότι σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι και κλείνουμε με θετικό πρόσημο . Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις έχουμε φέρει μετάλλια και πιστεύω ότι ο χώρος της κωπηλασίας θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος . Οι μικρές κατηγορίες των εφήβων και των νεανίδων έδειξαν ότι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον μετάλλια και να υπάρχει συνέχεια στο άθλημα μετά από 12 χρόνια συνεχούς καλής παρουσίας.

Χρόνης Βλασταρίδης (Ομοσπονδιακός προπονητής Για το χάλκινο μετάλλιο του τετραπλού): «Ήταν μια δύσκολη χρονιά , είναι η πρώτη χρονιά ενός νέου ολυμπιακού κύκλου, έγιναν αλλαγές στο προπονητικό κομμάτι μπορέσαμε όμως και ανταπεξήλθαμε σε όλες αυτές τις δυσκολίες . Τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλες δυσκολίες με τις σχολές τους , παρόλα αυτά λειτουργήσανε σωστά , προπονηθήκανε σωστά , είναι μαζί πολλές ημέρες απο τέλη Ιουνίου ακατάπαυστα στη Καστοριά και με όλη αυτή τη προσπάθεια κατάφεραν κι έφεραν αυτό το αποτέλεσμα (το χάλκινο μετάλλιο) .Ένα αποτέλεσμα που είναι η συνέχεια μιας σειράς αποτελεσμάτων γι αυτή τη βάρκα που είναι η πιο πετυχημένη βάρκα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα . Έχουν πάρει χρυσά μετάλλια, το παγκόσμιο ρεκόρ περιλαμβανομένου και του Γιώργου Κόνσολα ενώ φέτος ήταν μαζί μας και μας βοήθησε αρκετά ο Νίνος Νικολαΐδης . Πραγματικά ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα . Ελπίζουμε τώρα όλα αυτά τα παιδιά και ο Γιώργος Κόνσολας να μπορέσουν να συνεχίσουν να καταφέρουν να συνδυάσουν τις σπουδές τους μαζί με αυτό που κάνουν κι αγαπούν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη παρουσία στα επόμενα παγκόσμια αλλά και να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο»

Γιάννης Καρράς (Πρόεδρος Κωπηλατικής Ομοσπονδίας): «Ο απολογισμός έχει και θετικά και αρνητικά. Το μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελ βαρών δείχνει ότι η ομάδα προχωράει ότι έχουμε μπροστά μας μέλλον καθώς νέα παιδιά μπήκαν στο σκάφος Από την άλλη τα δυο διπλά από τα οποία περιμέναμε κάποια καλύτερη εμφάνιση έδειξαν ότι ακόμα έχουν αδυναμίες. Είναι δυο νέα πληρώματα τα οποία θα δούμε στο μέλλον πως θα διαμορφωθούν προκειμένου να στηθεί σιγά σιγά η ομάδα που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020».

*Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τρίτης (2/10) στις 01:10 μέσω Αμστερνταμ πτήση KL1581 στο Ελ. Βενιζέλος.