Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016: 4ες Ολυμπιονίκες Νικολαΐδου-Ασουμανάκη,στην 6η θέση η ελαφριά τετράκωπος , εκτός τελικού η βαριά

 

Μια θέση πριν το βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο έφτασε το διπλό σκιφ των γυναικών με την Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη να τερματίζουν στην 4η θέση του μεγάλου τελικού και να βάζουν παρακαταθήκη για μια σπουδαία πορεία στο μέλλον.

Το ελληνικό πλήρωμα , στην πρώτη του συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες έφτασε κοντά στην υπέρβαση κι αν είχε μια καλύτερη εκκίνηση ίσως να την είχε πετύχει. Έχοντας όμως μείνει στην τελευταία θέση στα 500μ. ήταν πολύ δύσκολο να μπουν σε τροχιά μεταλλίων. Ωστόσο με συνεχή αντεπίθεση κατάφεραν να περάσουν τα πληρώματα της Γαλλίας και των ΗΠΑ και να τερματίσουν τελικά στην 4η θέση με χρόνο 7:48.62. Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η βάρκα της Πολωνίας με 7:40.10, ασημένια αυτή της Μ. Βρετανίας με χρόνο 7:41.05 και χάλκινη η Λιθουανία με 7:43.76 .

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο , πετύχαμε την 4η θέση στην πρώτη μας συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη. Ότι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατές» τόνισε μιλώντας στη κάμερα της ΕΡΤ η Σοφία Ασουμανάκη.

Λίγο μετά η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή, Στέφανο Ντούσκο και Γιάννη Πέτρου ολοκλήρωσε την σπουδαία του παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες με την κατάληψη της 6ης θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Οι Έλληνες κωπηλάτες παρά το λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν κατάφεραν τον άθλο να προκριθούν στο μεγάλο τελικό του αγωνίσματος εκεί όπου είχαν να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια του αγωνίσματος . Στο φινάλε της κούρσας βγήκαν από τη λίμνη έχοντας μεγάλο κέρδος σπουδαίες εμπειρίες και τον τίτλο του φιναλίστ σε Ολυμπιακούς αγώνες σε πολύ μικρές ηλικίες όπως οι Ντούσκος και Πέτρου που δεν έχουν καν συμπληρώσει τα 20 τους χρόνια.

Τέλος η τετράκωπος η βαριά των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Τσίλη-Διονύση Αγγελόπουλο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αφού πλήρωσε ένα πολύ κακό ξεκίνημα που την έφερε από τα πρώτη 500μ. στην τελευταία θέση για να τερματίσει τελικά στην 5η με 6:24.04 που την οδηγεί στον μικρό τελικό για την διεκδίκηση μιας θέσης από την 7η ως την 12η.

Ο μικρός τελικός της ελληνικής βάρκας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 15:40 ώρα Ελλάδας.