Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στη Βόρεια Μακεδονία οι Βαλκανικοί αγώνες του 2020

 

Στην πόλη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας , στην λίμνη Οχρίδα θα διεξαχθεί το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2020 όπως αποφάσισε το Βαλκανικό Συνέδριο του 2019 στο Βελιγράδι αποδεχόμενο την πρόταση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Β.Μακεδονίας.

Την συγκατάθεσή τους για την ανάληψη της διοργάνωσης από την γειτονική χώρα έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς όσο και ο ομόλογός του της Βουλγαρίας Σβίλεν Νεϊκοβ ως μέλη της ομάδας εργασίας του Βαλκανικού Συνεδρίου αφού νωρίτερα επιθεώρησαν προσωπικά τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες και ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κωπηλασίας της χώρας Ζντράβκο Γκολαμπόσκι.

Από την διοργάνωση των φετινών Βαλκανικών αγώνων παραιτήθηκε η Ρουμανία που είχε σειρά να τους φιλοξενήσει , αφού ως είθισται όταν καταθέτει ενδιαφέρον μία νέα χώρα , κι αφού πληροί τις προϋποθέσεις αναλαμβάνει την διοργάνωση προκειμένου να της δοθούν κίνητρα περεταίρω ανάπτυξης του αθλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης αναλαμβάνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ο πρόεδρος της κωπηλατικής Ομοσπονδίας Βόρειας Μακεδονίας Ζντράβκο Γκολαμπόσκι.

Η τελική ημερομηνία που θα διεξαχθεί φέτος το Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Στρούγκα είναι 12 και 13 Σεπτεμβρίου.