Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Παγκόσμιο πρωτ -23:Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά για τα δυο πληρώματα των κοριτσιών

 

Οι σπουδαίες ελληνικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας συνεχίστηκαν και την 2η μέρα των αγώνων.

Και τα δυο γυναικεία πληρώματα στο διπλό σκιφ και το διπλό ελαφρών βαρών εξασφάλισαν με τις πολύ καλές κούρσες τους την πρόκρισή τους στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους απέχοντας μόλις ένα βήμα πλέον από τους μεγάλους τελικούς.

Την αρχή έκαναν οι Αννέτα Κυριδου-Δήμητρα Τσαμοπουλου (ΦΩΤΟ) που πήραν την πρώτη θέση στον προκριματικό του σκιφ κοριτσιώνκαι πέρασαν απευθείας στη καλύτερη 12άδα.

Το ελληνικό πλήρωμα μπήκε από το ξεκίνημα της κούρσας μπροστά και διατήρησε την πρωτοπορία ως τη γραμμή του τερματισμού σταματώντας το χρονόμετρα στο 6:54.34 αφήνοντας δεύτερη τη βάρκα των ΗΠΑ (6:58.95) και τρίτη αυτή της Ιαπωνίας (6:59.96).

Αμέσως μετά εκπληκτικό αγώνα έκανε και το διπλό σκιφ Ελ βαρών των κοριτσιών για να περάσει και αυτό με τη σειρά του απευθειας στα ημιτελικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος .

Οι Θωμαϊς Εμμανουηλιδου-Μαρια Πέργουλη (ΦΩΤΟ) τερμάτισαν στη 2η θέση του προκριματικού και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν σταθερά δεύτερο σε ολη την κούρσα και τερμάτισε σε 7:06.01 πίσω από αυτό της Ρουμανιας που ήταν πρώτο με 7:00.47 και μπροστά από της Νορβηγίας (7:16.30).

Και οι δυο ημιτελικοί των ελληνικών πληρωμάτων θα διεξαχθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το αυριανό πρόγραμμα (21/7) περιλαμβάνει τους προημιτελικούς στο σκιφ και το σκιφ ελ βαρών που αγωνίζονται και οι δυο Έλληνες κωπηλάτες.

Πιο συγκεκριμένα στις 09:40 ο Νίνος Νικολαΐδης στο σκιφ ελ βαρών θα παλέψει για ένα πλασάρισμα στη πρώτη τριάδα για να προκριθεί στα 12 καλύτερα πληρώματα ενώ στις 10:55 ο Γιάννης Καλανδαρίδης θα επιδιώξει να πάρει μια τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό.