Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Στον τελικό του Παγκοσμίου U23 Καλανδαρίδης-Παλαιοπάνος

 

Με την έναρξη των αναβληθέντων λόγω κακοκαιρίας πρωινών αγωνισμάτων ήρθαν τα καλά νέα για τα ελληνικά κουπιά. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος(ΦΩΤΟ) πήραν την  1η θέση στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ και έγιναν το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που σφραγίζει εισιτήριο για μεγάλο τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Σαρασότα. Οι δυο κωπηλάτες μας τερμάτισαν σε 6.35.010 και μαζί με την Γαλλία που ήταν 2η σε 6.37.000 πήραν την πρόκριση για την κορυφαία 6άδα του κόσμου.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των   ελ βαρών τα αδέλφια Γραμμενιάτη Γιώργος και Άρης πήραν την 4η θέση στον επαναληπτικό με 6.57.120 μένοντας μακρυά από τις δυο πρώτες που έδιναν πρόκριση στον τελικό και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για μια θέση από 7-12. 

Τέλος στο σκιφ ελ βαρών ο Χαράλαμπος Ντινενής τερμάτισε 3ος στην επαναληπτική σειρά που αγωνίστηκε με 7.08.300 και θα συνεχίσει στον ημιτελικό Γ-Δ.

Την Παρασκευή θα αγωνιστούν κατά σειρά για τα ελληνικά χρώματα:  ο Στέφανος Ντούσκος στον προημιτελικό  του σκιφ , οι Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ , οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου στα ημιτελικά της δικώπου άνευ και ο Χαράλαμπος Ντινενής στον ημιτελικό Γ-Δ του σκιφ ελ βαρών. Οι αγώνες καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.