Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Σημαντικές προκρίσεις κατά την 2η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αυστρία

 

Με τρομερή ανατροπή στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών η Κατερίνα Νικολαϊδου πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που συνεχίζονται στο Λινζ της Αυστρίας .

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης ήταν στην 5ηθέση στα πρώτα 500μ. της κούρσας αλλά από εκεί και πέρα ξεκίνησε την μεγάλη αντεπίθεση. Στα 1000μ. είχε ανέβει στην 4ηθέση , στα 1500 είχε περάσει 3ηκαι πλέον βρισκόταν κοντά στο στόχο της , την κατάκτηση της μιας εκ των δυο πρώτων που θα της έδιναν το εισιτήριο της πρόκρισης . Και τα κατάφερε τερματίζοντας στην 1ηθέση με χρόνο 8.18.60 αφήνοντας 2ητην Τσόου Φελίτσε από το Τρινινταντ με 8.18.89 και 3ηεκτός πρόκρισης την Φινλανδή Καρπινεν με 8.19.98    

Θέση στα προημιτελικά μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις εξασφάλισαν κατά την 2ημέρα του Παγκοσμίου και δυο ακόμα πληρώματα μας. Η δίκωπος άνευ των ανδρών και το διπλό ελ βαρών των ανδρών.

Οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης στον επαναληπτικό της δικώπου μπήκαν από το ξεκίνημα της κούρσας μπροστά , έδωσαν μάχη με την βάρκα της Χιλής για να πάρουν τελικά τη 2ηθέση με δέκα κλάσματα του δευτερολέπτου διαφορά αλλά ουσιαστικά να κερδίσουν τη πρόκριση για τα προημιτελικά . Ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος 6.43.71 και των Χιλιανών 6.43.70.

Σπουδαία κούρσα στον  επαναληπτικό και για το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Αντώνη Παπακωνσταντίνου  οι οποίοι πέρασαν 3οιαπό τα πρώτα 500μ. στη συνέχεια ανέβασαν τη απόδοσή τους ήταν 2οιστα 1000μ. και 1οιστα 1500μ. πετυχαίνοντας τελικά το στόχο τους την πρόκριση στα προημιτελικά τερματίζοντας 2οιμε 6.40.69 πίσω από την Τουρκία που τερμάτισε σε 6.38.48 .

Το πλήρωμα του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Χριστοδουλίδη-Α.Κυρίδου που ξεκίνησε σήμερα τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέλαβε την 6ηθέση στον προκριματικό με χρόνο 7.32.75 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο πλήρωμα έγινε αλλαγής ανάγκης λόγω του τραυματισμού της Δήμητρας Τσαμοπούλου , την θέση της οποίας πήρε η Άσπα Χριστοδουλίδη.