Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πρεμιέρα με πρόκρισε σε τελικό στο Ευρωπαικό Εφήβων στο Γκραβελίν

 

Με πολύ καλές εμφανίσεις για τα ελληνικά κουπιά ξεκίνησε το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στην πόλη Γκραβελίν της Γαλλίας .

Η δίκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν στην πρώτη θέση της προκριματικής σειράς που αγωνίστηκαν και προκρίθηκαν απευθείας στον Κυριακάτικο τελικό του αγωνίσματος τους όπου και θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.

Μάλιστα ο χρόνος 7:43.25 που πέτυχαν οι δυο Ελληνίδες αθλήτριες είναι ο δεύτερος καλύτερος από όλα τα συμμετέχοντα πληρώματα γεγονός που τους δίνει πολλές πιθανότητες να πατήσουν βάθρο.

Απευθείας στον ημιτελικό της τετρακώπου άνευ προκρίθηκε τα ελληνικό πληρώματα και αύριο θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό. Οι Μαραγκός Γιώργος -Καραδέμητρος Δ. -Ουρούτσι Κων -Κοκκινίδης Ηλίας πήραν τη 2η θέση στη σειρά τους με χρόνο 6:26.94

Στον ημιτελικό προκρίθηκε και το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Βασίλη Μπαρούτα που τερμάτισαν 3οι με 6:54.81 στον προκριματικό στη συνέχεια αγώνιστηκαν στον επαναληπτικό όπου πήραν την πρώτη θέση με 7:13.67.Στο σκίφ νεανίδων τέλος  η Ισμίνη Νόνη  τερμάτισε 2η με 8:26.35 στον προκριματικό ενώ στο ρεπεσάζ είχε μια άτυχη στιγμή αφού περίπου στα μέσα της κούρσας κι ενώ ήταν πρώτη είχε ανατροπή με αποτέλεσμα να μην τερματίσει.