Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Σπουδαίο ξεκίνημα αλλά και ατυχία για τις Φράγκου-Αναστασιάδου στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων στο Τόκιο

 

Με μια εντυπωσιακή κούρσα  στα ημιτελικά ξεκίνησε τις πρωτες πρωινές ώρες (για την Ελλάδα) το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφηβων-Νεανίδων στο Τόκιο. Το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις δυο Ευαγγελίες, Φράγκου και Αναστασιάδου(ΦΩΤΟ) πήρε την 1ηθέση στον  προκριματικό με χρόνο 7.15.64 αλλά λόγω αντικανονικού βάρους της βάρκας (ήταν ελαφρύτερη κατά 100 γραμμάρια) έχασε την πρωτιά και αντί να προκριθεί απευθείας στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στον επαναληπτικό. 

Στον νεότευκτο στίβο Sea Forest Waterway -εκεί που σε ένα χρόνο θα γίνει η Ολυμπιακή ρεγκάτα -οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες αν και βρέθηκαν στην 4η θέση μέχρι τα μισά της κούρσας κατάφεραν με ένα εκπληκτικό 2ο 1000άρι να περάσουν όποιον αντίπαλο βρήκαν μπροστά τους και να πέσουν 1ες στον τερματισμό παίρνοντας αρχικά το ένα και μοναδικό εισιτήριο από τη σειρά τους που οδηγούσε στα ημιτελικά. Ένα εισιτήριο που μετά τη ζύγιση πήγε στη Μ.Βρετανία που είχε τερματίσει 2η. 

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων οι Βασίλης Μπαρούτας-Δημήτρης Στασινός θα χρειαστεί να αγωνιστούν κι αυτοί στον επαναλήπτικό αφού τερμάτισαν στην 3η θέση με 6.42.44. Τη μοναδική πρόκριση στα ημιτελικά απο τη σειρά τους πήρε η 1η Αυστραλία (6.27.17) ενω 2η ήταν η βάρκα της Ζιμπάμπουε (6.37.77).

Μια ακόμα ευκαιρία για να συνεχίσει για πιο ψηλά θα έχει μέσο του ρεπεσάζ και η δίκωπος των εφήβων. Οι Γιάννης Πεταλωτίδης-Γιώργος Μακρυγιάννης τερμάτισαν 4η στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκαν με χρόνο 6.55.33 .Τα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά πήραν οι Ρουμανία (6.43.91), Γερμανία (6.47.37) και ΗΠΑ (6.52.56).

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (για την Ελλάδα)θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους και τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα που θα αγωνιστούν στους προκριματικούς και συγκεκριμένα η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Τζουμεζη-Παλαιοπάνο-Ζωγράφο-Λαπικοφ και η δίκωπος των νεανίδων με τις Νόνη-Δίτσιου ενώ θα διεξαχθούν και οι επαναληπτικοί του διπλού των εφήβων και νεανίδων .