Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πρεμιέρα για δυο πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα-Τη Δευτέρα ξεκινούν Νικολαϊδου-Ασουμανάκη

 

Δυο ελληνικά πληρώματα αγωνίστηκαν στη σημερινή (Κυριακή) πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Στο διπλό σκιφ ανδρών οι Στέφανος Ντούσκος και Χρήστος Στεργιάκας πήραν την 5ηθέση στον προκριματικό με χρόνο 6:28.63 και θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να συνεχίσουν για πιο μακριά  αγωνιζόμενοι στον επαναληπτικό της Τετάρτης.

Την 5ηθέση κατέλαβε και το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών. Οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Νίνος Νικολαϊδης τερμάτισαν σε 6:39.53 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό της Δευτέρας (12:33) για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το πρωί της Δευτέρας θα πέσει στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και το διπλό σκιφ των γυναικών. Οι Κατερίνα Νικολαϊδου-Σοφία Ασουμανάκη  θα αγωνιστούν στις 11:05 στον πρώτο αγώνα τους ως πλήρωμα και πάλι μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο δυο χρόνια πριν.

Τέλος η κούρσα των Γιάννης Μαρόκου-Αντώνη Παπακωνσταντίνου στη δίκωπο άνευ ελ βαρών έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου.