Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Φλόριντα Αποστολή: Πανηγυρικά στον ημιτελικό του Παγκοσμίου το τετραπλό σκιφ ελ βαρών

 

Με μια κούρσα που θύμιζε Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2014 στο Άμστερνταμ όταν είχε έρθει το χρυσό και με παγκόσμιο ρεκόρ το τετραπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Λευτέρη Κόνσολα-Σπύρο Γιάνναρο-Παναγιώτη Μαγδανή-Νίνο Νικολαΐδη κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα προκριματικά και να σφραγίσει τη πρόκρισή της στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαρασότα των ΗΠΑ.

Το ελληνικό πλήρωμα μπήκε πολύ δυνατά στην κούρσα , πέρασε 2ο τα πρώτα 500μ. και στη συνέχεια ανέβασε ταχύτητα αφήνοντας όλους τους αντιπάλους του πίσω για να τερματίσει σε χρόνο 5:59.21 που είναι ο καλύτερος και από τις έξι βάρκες που προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά . Δεύτερη πίσω του η Αυστρία με 6:00.92 ενώ το δεύτερο καλύτερο χρόνο μετά την ελληνική βάρκα σημείωσε η Γαλλία με 5:59.47 από την πρώτη σειρά.

Το τετραπλό σκιφ ελ βαρών είναι η βάρκα με τα περισσότερα μετάλλια για την Ελλάδα στα πέντε τελευταία χρόνια αφού ήταν χρυσή το 2013 και 2014, ασημένια το 2012 και χάλκινη το 2016 ενώ απουσίαζε από το βάθρο μόνο το 2015. Και τις τέσσερις φορές στο βάθρο έχουν ανέβει από την βάρκα που αγωνίζεται στις ΗΠΑ μόνο οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής ενώ αντίστοιχα μετάλλια έχει κατακτήσει και ο Γιώργος Κόνσολας που στη Σαρασότα αγωνίζεται στο σκιφ ελ βαρών. Από τρία έχει ο Σπύρος Γιάνναρος που επίσης αγωνίζεται στο φετινό παγκόσμιο στη βάρκα αυτή κι ένα ο Νίκος Αφεντούλης (το 2012 ασημένιο).