Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Παγκόσμιο ρεκόρ με κοινωνική προσφορά από τoν Βασίλη Τσανταρλιώτη

 

 

Μια σημαντική προσπάθεια με διπλό νόημα , αγωνιστικό και κοινωνικό ,έφερε εις πέρας πριν από λίγο καιρό ο κωπηλάτης Βασίλης Τσανταρλιώτης. Μόχθησε και κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ καλύπτοντας την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μέσα σε 24 ώρες με κωπηλατοεργόμετρο.

Έτσι ξεκινώντας στις 31 Μαρτίου και τελειώνοντας την 1η Απριλίου παρουσία δεκάδων φίλων και υποστηρικτών του σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης πέτυχε να «διανύσει» με το εργομετρό του 318.106 μέτρα που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την βαριά κατηγορία Ανδρών 30-39 ετών.

Παράλληλα όμως κατάφερε να συγκεντρώσει με την προσπάθειά του αυτή κι ένα σημαντικό ποσό που πάει στο Παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

«Χάρης σε φίλους όπως εσείς η προσπάθεια και η συνεχής φροντίδα μας να μην λείπει από κανένα παιδί η αγάπη , η στοργή και η οικογενειακή θαλπωρή που κάποια στιγμή της ζωής του στερήθηκε γίνεται πιο άμεση και πιο αποτελεσματική» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια επιστολή του ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Αγαθόνικος Δρεπανίδης.

Ο Βασίλης Τσανταρλιώτης που κατάφερε τόσο να διαφημίσει το άθλημα της κωπηλασίας όσο και να προσφέρει σε μια ευπαθή ομάδα μέσα από την προσπάθειά του , παρέλαβε ήδη το πιστοποιητικό από τον αρμόδιο φορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα είχε στο πλευρό του Ολυμπιονίκες όπως ο Πύρρος Δήμας , ο Νίκος Σκιαθίτης , η Αλεξάνδρα Τσιάβου αλλά και ακόμη περισσότερους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της κωπηλασίας που τον στήριξαν , του συμπαραστάθηκαν όλες αυτές τις ώρες και είχαν τη δική τους συμβολή στην επίτευξη του στόχου του.

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία συγχαίρει τον Βασίλη γι αυτή την σπουδαία επιτυχία του και του εύχεται να φτάσει σε ακόμη ψηλότερους στόχους στο μέλλον πάντα με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι

ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης στο TV 100 της Θεσσαλονίκης :