Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ : Στον ημιτελικό οι Μπούρμου-Κυρίδου, στον προημιτελικό ο Καπάκογλου

 

Στα ημιτελικά των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας στο Μπουένος Άϊρες πέρασε η ελληνική δίκωπος άνευ των κοριτσιών με τις Χριστίνα Μπούμπου-Μαρία Κυρίδου. Το γαλανόλευκο πλήρωμα πήρε την 1η θέση στον 3ογύρο των προκριματικών με 1.47.19, ήταν 3ο στον 2ογύρο με 1.45.80 και με σύνολο 12 βαθμών πέρασε στα 8 καλύτερα πληρώματα των ημιτελικών με την 2η καλύτερη συγκομιδή μαζί με τη Ρουμανία και πίσω από την Τσεχία που συγκέντρωσε 14 β.    

Έτσι θα αγωνιστούν την Τρίτη 9/10 στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 17:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) απέναντι στις Ιταλία Κίνα και Ολλανδία με σκοπό τη μία από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο μεγάλο τελικό που έχει προγραμματιστεί για λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις 23.26 ώρα Ελλάδας.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Στέφανος Καπάκογλου στο σκιφ.O Θεσσαλονικιός πρωταθλητής κατέκτησε 3 βαθμούς από τον 2ο γύρο , 4 βαθμούς από τον 3ο και με 7 βαθμούς συνολικά, μπήκε στη κορυφαία 16άδα, θα δώσει το παρών στα προημιτελικά της Τρίτης όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 15:06 (21:06 ώρα Ελλάδας) με αντιπάλους αθλητές από την Κούβα, το Χονγκ Κόνγκ και την Μολδαβία. Οι δυο πρώτοι περνάνε στα ημιτελικά που θα γίνουν την Τετάρτη 10/10 όπως και ο τελικός.