Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Κώστας Κοντομανώλης: "Η ομάδα μας ήταν απο τις πιο νεανικές.Ατυχία και καιρικές συνθήκες μας στέρησαν το μετάλλιο"

 

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων έκανε λίγες ώρες μετά το τέλος των αγώνων στο Τόκιο ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας  Κοντομανώλης.

Η ελληνική ομάδα αποχωρεί από την Ιαπωνία με τρεις συμμετοχές σε τελικούς  αλλά και χωρίς μετάλλιο.   

«Δυστυχώς για μας την πιο κρίσιμη μέρα , την  μέρα των τελικών, οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να μην ευνοούν καθόλου τα πληρώματα μας λόγω σωματικών προσόντων. Υπό άλλες συνθήκες , όπως αυτές που επικρατούσαν τις πρώτες μέρες και τα τρια πληρώματα που αγωνίστηκαν στους τελικούς θα ήταν μέσα στα μετάλλια. Όπως μέσα στα μετάλλια θα ήταν και το διπλό των αγοριών με τους Μπαρούτα-Στασινό αν δεν είχαν την ατυχία να σπάσει το κουπί τους στον επαναληπτικό.

Επίσης η ομάδα μας ήταν από τις νεότερες σε μέσο όρο ηλικίας ομάδες αλλά και εμπειρίας σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα . Οι 8 από τους 12 αθλητές μας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ είχαμε ακόμα και κορασίδα στην σύνθεση μας.

Με αυτά τα δεδομένα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια όλων των παιδιών και πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε  διαφορετικά αποτελέσματα και σημαντικές επιτυχίες από τα ίδια παιδιά» κατέληξε ο Κώστας Κοντομανώλης που επιστρέφει από το Τόκιο μαζί με όλη την αποστολή τα ξημερώματα της Τρίτης.