Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

O Ιωάννης Καλανδαρίδης "ανερχόμενο αστέρι" στη FISA

 

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης είναι το «ανερχόμενο αστέρι» της FISA για τον μήνα Αύγουστο στην σχετική ενότητα που φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας.

Ο πρωταθλητής του ΟΕΑ&ΝΑ Βόλου αναφέρεται στους λόγους που επέλεξε την κωπηλασία , αποκαλύπτει τους στόχους και τα όνειρα του αλλά και το πρότυπό του.

Παρά τα δυο χρυσά μετάλλια που κέρδισε το 2016 με την δίκωπο στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό μαζί με τον Νίνο Νικολαϊδη δηλώνει υπερήφανος για την 2η θέση που κατέκτησε φέτος στο μικρό τελικό του παγκοσμίου κάτω των 23 στο σκιφ.

 

Αναλυτικά όλες οι απαντήσεις που έδωσε ο 19χρονος πρωταθλητής :

Ανακάλυψα την κωπηλασία...τυχαία όταν έψαχνα άλλο άθλημα εκτός από το ποδόσφαιρο. Ήμουν απογοητευμένος από την ομάδα που αγωνιζόμουν κι όταν ανακάλυψα την κωπηλασία ενθουσιάστηκα.

Εάν δεν κωπηλατούσα το άθλημά μου θα ήταν...ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο ή η ποδηλασία λόγω της ταχύτητας και της έντασης.

Αυτό που με κρατάει στη κωπηλασία ...είναι η αγάπη μου για το άθλημα και η ικανοποίηση που λαμβάνω όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι μου.

Το αποτέλεσμα για το οποίο είμαι περισσότερο υπερήφανος μέχρι τώρα είναι... η δεύτερη θέση στον Β΄τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 23 πρόσφατα στο Πλόβντιβ.

Μου αρέσει να αγωνίζομαι στο σκιφ γιατί...είμαι απόλυτα υπεύθυνος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου καλό ή κακό και γιατί το σκιφ είναι το πιο σκληρό αγώνισμα της κωπηλασίας.

Ο στόχος μου στην κωπηλασία είναι... να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα που περνάει.

Στα εργόμετρα ο καλύτερος χρόνος που έχω πετύχει ως τώρα είναι... 06’.03’’.

Ο πιο δύσκολος αγώνας μέχρι τώρα στη καριέρα μου ήταν ... ο Β΄τελικός του σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 στο Πλόβντιβ γιατί ένιωθα εξαιρετικά κουρασμένος και ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός.

Ο αθλητικός μου ήρωας είναι ο... Βάλεντ Σίνκοβιτς γιατί έχουμε σχεδόν το ίδιο σώμα και καταφέρνει να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους κωπηλάτες του κόσμου.

Αυτό που μου δίνει κίνητρο περισσότερο είναι...το πάθος μου για την κωπηλασία και η ισχυρή θέληση να φτάσω στον στόχο μου κάθε φορά.

Οι εκτός κωπηλασίας φίλοι μου πιστεύουν ότι η κωπηλασία είναι... ένα πολύ ενδιαφέρον άθλημα με συγκεκριμένες απαιτήσεις και μακρά προπόνηση. Χρειάζεται αφοσίωση και εστίαση αλλά δεν λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει.

Ισορροπώ .... την δουλειά στο πανεπιστήμιο και επι του παρόντος υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία έχοντας και προπονητικό πλάνο και ειλικρινά δεν υπάρχουν άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσα να εμπλακώ προς το παρόν.

Η μεγαλύτερη δύναμή μου είναι...η οικογένειά μου.

Μια αδυναμία που θα προτιμούσα να μην είχα ... είναι η έλλειψη αισιοδοξίας, όχι πάντα αλλά μερικές φορές.     

Στο ψυγείο μου θα βρείτε πάντα....γάλα.

Αν θα καλούσα σε δείπνο τρεις ανθρώπους απο όλο τον κόσμο αυτοί θα ήταν οι... 1. Rob Waddell, 2. Valent Sinkovic, 3. Eric Murray

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή μου τώρα ...είναι οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα μου και που αγαπώ τόσο όσο με αγαπούν κι αυτοί.

Το σχετικό άρθρο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ