Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Νέο μέλος της Κωπηλατικής οικογένειας η Παράκτια Κωπηλασία. Δημιουργείται Πανελλήνιο πρωτάθλημα

 

Την θεσμοθέτηση Πανελληνίου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας Beach sprint από το 2020 αποφάσισε ομόφωνα  στο τελευταίο της ΔΣ που έγινε την Παρασκευή 6/12 η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.  

Τους πυλώνες δημιουργίας του νέου αθλήματος στην Ελλάδα από πλευράς Ομοσπονδίας παρουσίασε αναλυτικά κατά το τελευταίο ΔΣ το μέλος της Ομοσπονδίας Θανάσης Μητρούσης που τα τελευταία χρόνια ασχολείται επισταμένα με την Παράκτια Κωπηλασία και από την θέση που κατέχει στις επιτροπές της FISA  

Η ξεκάθαρη τάση της διεθνούς ομοσπονδίας κωπηλασίας να αναπτύξει το αγώνισμα της Παράκτιας  και να το φτάσει ακόμη και σε Ολυμπιακό επίπεδο τα αμέσως επόμενα χρόνια δεν μπορούσε αν αφήσει αμέτοχη της Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία. 

Με δεδομένο ότι ήδη οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων του 2022 στο Ντακάρ θα διεξαχθούν στο συγκεκριμένο αγώνισμα οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα οριστεί η πρώτη Επιτροπή Παράκτιας κωπηλασίας η οποία θα αναλάβει να διοργανώσει το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο και θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία. 

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα η Παράκτια Κωπηλασία αναπτύσσονταν στην Ελλάδα μόνο σε σωματειακό επίπεδο με την ΕΚΟΦΝΣ να εμπλέκεται επίσημα μόνο το 2014 όταν και πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

Λεπτομέρειες για το “νέο μέλος” της ΕΚΟΦΝΣ θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα μέσα από την  επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας όπου θα αναρτηθούν και όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τις Εθνικές ομάδες.