Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Να επιστρέψει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού θέλει η Ελλάδα στο Ρατσίτσε

 

Με στόχο η περσινή «άγονη» από πλευράς μεταλλίων εμφάνιση στο Βρανδεμβούργο να αποτελέσει μια κακή παρένθεση και η ελληνική κωπηλασία να συνεχίσει έστω και με αυτή την παρένθεση του 2016 να κατακτά μετάλλια σε κάθε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2007 που αναβίωσε ο θεσμός ρίχνονται στη μάχη του Ρατσίτσε στην Τσεχία τα έξι ελληνικά πληρώματα.

Στα 10 χρόνια των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών η χώρα μας έχει κατακτήσει συνολικά 28 μετάλλια εκ των οποίων 20 χρυσά, 7 ασημένια κι 1 χάλκινο. Πέρυσι στη γερμανική πόλη που τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο οι δυο ολυμπιακές βάρκες που πήραν μέρος η τετράκωπος άνευ των ανδρών και το διπλό σκιφ των γυναικών δεν είχαν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο (5οι πρώτοι, 7ες οι δεύτερες) διακόπτοντας αυτό το «χρυσό» σερί των επιτυχιών.

Φέτος οι προσδοκίες είναι και πάλι υψηλές για τους 11 αθλητές μας που ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής αγωνιζόμενοι στους προκριματικούς.

Πρώτα θα αγωνιστούν τα σκιφ με την Κατερίνα Νικολαϊδου (11:30 ώρα Ελλάδας) και τον Βασίλη Αγγελόπουλο (11:45), θα ακολουθήσει ο Λευτέρης Κόνσολας στο σκιφ ελ βαρών που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Περίπου 50 λεπτά μετά στις 12:50 στη εκκίνηση θα βρεθεί η τετράκωπος άνευ με τους Άγγελο Γιαννατζη-Στέφανο Ντούσκο-Απόστολο Γιάννατζη-Νίνο Νικολαϊδη ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τα διπλά σκιφ ελ βαρών αρχικά των ανδρών με τους Γιάνναρο και Μαγδανή στις 13:05 και μετά των γυναικών με τις Εμμανουηλίδου-Πέργουλη στις 13:45. Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα μας.

Τους αγώνες θα μεταδόσει live stream η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Μαΐου.