Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016: Σπουδαία κούρσα από την τετράκωπο και 2η θέση

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο για τα ελληνικά κουπιά. Η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου , Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Διονύση Αγγελόπουλο με ένα εντυπωσιακό φινάλε πήρε την 2η θέση στο μικρό τελικό και την 8η στη γενική κατάταξη κλείνοντας έτσι με χαμόγελα την παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας στη λίμνη Ροντρίγκο Ντι Φρέιτας.

Η ελληνική βάρκα κάτω από συνεχή βροχή ξεκίνησε από την 4η θέση στον μικρό τελικό ενώ υποχώρησε ακόμη περισσότερο στα 1500 που πέρασε 5η. Αιφνιδιάζοντας ωστόσο τους πάντες ανέβασε ταχύτητα και κατάφερε να πάρει τη 2η θέση με 6:00.56 πίσω από το πλήρωμα των Ηνωμένων Πολιτειών που τερμάτισε πρώτο με 5:59.20 ενώ 3η έμεινε η Λευκορωσία με μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου 6:00.57.

Η Ελλάδα στην ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο ισοφάρισε το ρεκόρ της συμμετοχής σε δυο τελικούς που είχε τόσο στο Πεκίνο όσο και στο Λονδίνο και μάλιστα με δυο πολύ νέα πληρώματα τόσο σε ηλικία όσο και σε αγωνιστικό χρόνο.

Η τέταρτη θέση του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Σοφία Ασοτμανάκη και Κατερίνα Νικολαΐδου αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον όπως και για την τετράκωπο άνευ ελ βαρών που πέρασε από σαράντα κύματα για να βρεθεί τελικά στο Ρίο όπου κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφτασε στον τελικό και κατέλαβε τελικά την 6η θέση.

Η ελληνική αποστολή της κωπηλασίας επιστρέφει στη βάση της στις 15 Αυγούστου.