Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Συγκλονιστικό φινάλε στην Α΄Φάση του 84ου ΠΠΚ με τον ΝΟΘ πολυνίκη και πρώτο στη βαθμολογία. Σάρωσαν τα χρυσά Χ. Μπούρμπου, Μ. Κυρίδου, Σ.Γιάνναρος και Ν.Νικολαϊδης.

 

Με μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η Α΄Φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά με την συμμετοχή 400 και πλέον αθλητών κι αθλητριών από 26 σωματεία όλης της Ελλάδας.

Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο ΝΟ Θεσσαλονίκης που μετά από πολλά χρόνια αναδείχθηκε πολυνίκης αλλά και πρώτος στη βαθμολογία εκθρονίζοντας τον μόνιμο πρωταγωνιστή τα τελευταία χρόνια ΝΟ Ιωαννίνων που υποχώρησε στη 3η θέση.

Πολύ κοντά στον ΝΟΘ στον πίνακα των μεταλλίων ο ΕΝΟΑ που έκανε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του και άγγιξε την πρώτη θέση του πολυνίκη.

Πιο συγκεκριμένα ο ΝΟΘ κατέκτησε 25 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες κε των οποίων 10 χρυσά , 9 ασημένια και 6 χάλκινα, ο ΕΝΟΑ έφτασε τα 15 (10-3-2) και ο ΝΟΙ τα 14 (4-8-2). Αναλυτικά ο συνολικός πίνακας των μεταλλίων βρίσκεται ΕΔΩ.

Στη συνολική βαθμολογία της Α΄Φάσης ο ΝΟΘ κατέκτησε την κορυφή συγκεντρώνοντας 315 βαθμούς ενώ ο ΝΟΙ ήταν 2ος με 229.5β και την 3η θέση κατέλαβε ο ΟΕΑ&ΝΑ Βόλου με 188 βαθμούς λίγο πιο πάνω από τον 4ο ΕΝΟΑ που έφτασε τους 180β. Αναλυτικά την συνολική βαθμολογία της Α΄Φάσης μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Από 7 χρυσά Μπούρμπου Χριστίνα και Κυρίδου Μαρία και 5 χρυσά οι Σ.Γιάνναρος και Ν.Νικολαϊδης

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της τελευταίας μέρας του πρωταθλήματος οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου του ΝΟΘ που κατέκτησαν από 7 χρυσά μετάλλια η κάθε μια καθώς και  οι Σπύρος Γιάνναρος, Νινος Νικολαϊδης (4 Κυριακή-1 Σάββατο) του ΕΝΟΑ που κέρδισαν από  πέντε χρυσά εκαστος στους 20 μεγάλους τελικούς που περιελάμβανε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των τελικών των Ανδρών-Γυναικών και Ελ βαρών μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Για δεύτερη μέρα όλοι οι τελικοί μεταδόθηκαν απευθείας με live stream από την spostailtv.gr και συγκέντρωσαν περισσότερους από 4.000 on line θεατές.