Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με τέσσερα νέα ρεκόρ και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 4ος Πανελλήνιος αγώνας κλειστής κωπηλασίας . Τα επίσημα αποτελέσματα

 

Τα τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ , η αθρόα συμμετοχή , ο έντονος συναγωνισμός και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που πλημμύρισε κάθε γωνιά του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γραμματικός» ήταν τα κομμάτια του παζλ που συνέθεσαν το 4ο Πανελλήνιο αγώνα κλειστής Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το Σαββάτου 21/12 στη Σαλαμίνα.

Για πέντε και πλέον ώρες οι πεντακόσιοι αγωνιζόμενοι όλων των ηλικιών από 12 ετών έως και 70 έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους , ίδρωσαν τη φανέλα , συναγωνίστηκαν με τον διπλανό τους και απόλαυσαν τον καλύτερο ίσως αγώνα κλειστής κωπηλασίας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ασφαλώς ξεχώρισαν τα τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ που καταρρίφθηκαν στον αγώνα ανεβάζοντας ακόμη ένα επίπεδο τη διοργάνωση. Τα πέτυχαν η Δήμητρα Αναστασία Γιαγκίνη του ΝΟΘ στα 1000μ. στην κατηγορία 12-18 με 3.54.4 , ο Λεωνίδας Τζουμεζης του ΕΝΟΑ στην κατηγορία των αγοριών 17-18 στα 500μ. με 1.22.9,ο Μπόρις Καταφυγιώτης του ΝΟΘ επίσης στα 2000μ. στην κατηγορία 15-16 με 6.25.00 και η Ελένη Χαραλαμπίδου-Λέιτον του ΝΟΘ στα 2000μ. της κατηγορίας  15-16 με 7.25.5.

Στο κλειστό της Σαλαμίνας βρέθηκαν κι αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές που λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ολοκληρώσει το προπονητικό κοινόβιο στο Σχοινιά όπως η Μαρία Κυρίδου που (μαζί με τη Χριστίνα Μπουρμπου) έχει πάρει τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο η οποία μάλιστα πήρε τη νίκη στη κατηγορία της , οι Χρήστος Στεργιάκας, Γιάννης Καλανδαρίδης , Δημήτρης Μπουκουβάλας,Μιχάλης Καλέντζης κι άλλοι.

Σημαντική και η συμβολή του Δήμου Σαλαμίνας στη διοργάνωση με τον δήμαρχο του Γιώργο Παναγόπουλο να παρακολουθεί από κοντά τους αγώνας και να συγχαίρει όλους τους αγωνιζόμενους δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του νησιού για τον αθλητισμό και την κωπηλασία ειδικότερα.          

Δείτε τα αποτελέσματα στα ατομικά ΕΔΩ 

Δείτε τα αποτελέσματα στα ομαδικά ΕΔΩ