Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με 23 αθλητές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό στα Γιάννενα. Απευθείας απο την ΕΡΤ οι τελικοί

 

Με 23 αθλητές (13 άνδρες και 10 γυναίκες) θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων

Η Ελληνική ομάδα θα πάρει μέρος στα 11 από τα 22 αγωνίσματα με στόχο να ξεπεράσει την περσινή εξαιρετική συγκομιδή στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό του Μπρεστ της Λευκορωσίας (1-2/9/2018) όπου κατέκτησε επτά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.   

Από την περσινή ομάδα ξανατρέχουν το πλήρωμα της Δικώπου άνευ των κοριτσιών με τις Μ. Κυρίδου - Χ. Μπούρμπου που είχαν κερδίσει το χρυσό, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που επίσης είχε κερδίσει το χρυσό (μαζί με τον Γιάννη Μαρόκο στη Δίκωπο άνευ), ο Στέφανος Ντούσκος που  είχε αναδειχθεί χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης (με τον Χρήστο Στεργιάκα στο διπλό), ο Πέτρος Γκαϊδατζής, χρυσός στο Διπλό ελαφρύ (μαζί με τον Νίνο Νικολαϊδη), η Αννέτα Κυρίδου, ασημένια στο Διπλό με την Δήμητρα Τσαμοπούλου, που τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε ούτε στο πρόσφατο Παγκόσμιο και ο Γιάννης Καλανδαρίδης που ήταν χάλκινος στη δίκωπο (με τον Σπύρο Καλέντζη)       

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας έχει ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

Σκιφ: Ντούσκος Στέφανος.

Δίκωπος άνευ: Καλανδαρίδης Γιάννης - Παλαιοπάνος Θανάσης.

Δίκωπος άνευ ελ βαρών: Γραμμενιάτης Αριστείδης - Γραμμενιάτης Γιώργος.

Διπλό σκιφ: Μπαρούτας Βασίλης - Στασινός Δημήτρης.

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Παπακωνσταντίνου Αντώνης - Γκαϊδατζής Πέτρος.

Τετράκωπος άνευ: Τζουμέζης Λεωνίδας - Ζωγράφος Δημήτρης - Παλαιοπάνος Λεωνίδας - Λαπίκωφ Θεόδωρος. 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σκιφ: Κυρίδου Αννέτα.

Σκιφ ελ βαρών: Αναστασιάδου Ευαγγελία.

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Βαρβέρη - Βασιλειάδου Ελένη - Βαρελοπούλου Ελένη.

Δίκωπος άνευ: Μπούρμπου Χριστίνα - Κυρίδου Μαρία.

Τετραπλό σκιφ ελ βαρών: Θεοχάρη Σοφία - Αραμπατζή Αγγελική - Βαρελοπούλου Έλενα - Καλίτσα Χρυσή.

Η ΕΡΤ στα Γιάννενα 

Η Δημόσια Τηλεόραση θα καλύψει την σπουδαία διοργάνωση που θα φιλοξενήσει μετά από πολλά χρόνια η ελληνική Κωπηλασία στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων με την μεγάλη παράδοση στο άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν απευθείας όλοι οι τελικοί της Κυριακής από τις 10:00 το πρωί έως και την τελευταία κούρσα που έχει προγραμματιστεί στις 15:15 μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα ERTPlay3 που μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει από την SmartTV, από τον υπολογιστή, από το tabletκαι το κινητό του, ενώ όλοι οι τελικοί θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση και μία ημέρα μετά, την Δευτέρα 9/9 από την συχνότητα της ΕΡΤ Sports, στις 19:00.

Το Σάββατο οι αγώνες θα μεταδίδονται LiveStreamαπό τη συχνότητα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και από το Youtubeόπως σε κάθε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.       

Συνέντευξη Τύπου και Τελετή Έναρξης

Αύριο, Παρασκευή, ώρα 12:00, στον Πύργο Τερματισμού του ΠΕΑΚΙ θα δοθεί η τελευταία συνέντευξη Τύπου πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης και το απόγευμα στις 19:00μπροστά από τις εξέδρες θα πραγματοποιηθεί η Τελετή έναρξης με την οποία θα ανοίξει και τυπικά η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν και μέλη της ελληνικής Εθνικής Ομάδας.