Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ελεύθερα από σήμερα οι προπονήσεις με περιορισμούς σε πληρώματα και ηλικίες

 

Την δυνατότητα ελεύθερης προπόνησης πληρωμάτων μέχρι δυο αθλητές-τριές άνω των 15 ετών δίνει από σήμερα Τρίτη 12 Μαϊου  η τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή  η ΓΓΑ με θέμα την «Κατ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 11-17/5 και οι δικαιούχοι χρήσης τους».

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 4 παράγραφο 6 αναφέρει ότι επιτρέπεται η λειτουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για το άθλημα της κωπηλασίας (καθως και κανόε καγιάκ,ιστιοπλοίας, σερφ και θαλασσίου σκι) αποκλειστικά για προπονητικούς σκοπούς από αθλούμενους ηλικίας 15 ετών και άνω.      

Χαρακτηριστικά το απόσπασμα της ΚΥΑ αναφέρει:

Άρθρο 4. Κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 12.5.2020

στ) Η λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για τα αθλήματα: ιστιοπλοΐα (σε σκάφη με πλήρωμα μέχρι δύο [2] ατόμων), κωπηλασία (σε λέμβους με πλήρωμα μέχρι δύο [2] ατόμων), κανόε-καγιάκ, όρθια σανιδοκωπηλασία (SUP), κυματολίσθηση με σανίδα (surf) και θαλάσσιο σκι, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων αυτών αποκλειστικά και μόνον για προπονητικούς σκοπούς από αθλούμενους, ηλικίας δεκαπέντε (15) ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής ισχύει η απαγόρευση της λειτουργίας αποδυτηρίων και κυλικείων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.